De ploeg van Robert Wijnands trok vanmiddag richting het zuiden om in Eindhoven tegen PSV O19 aan te treden. 

De Eindhovenaren hadden bij aanvang van deze ronde slechts een schamele 15 punten verzameld, ondanks het surplus aan kwaliteit aan spelers in het veld en zwaargewichten in de technische staf. Met zo'n selectie zou deze ploeg zich al lang gekwalificeerd moeten hebben. 

Maar zwaargewichten op de bank of niet, enige medewerking of enig begrip om de wedstrijd 15 minuten later te starten (als gevolg van een pittige file kwam Utrecht bijna een half uur later dan gebruikelijk aan) gaven de heren niet. Je kunt nu eenmaal niet alle goede menselijke eigenschappen bezitten.

Over de wedstrijd kunnen we kort en bondig zijn: PSV gaf van meet af aan de punten in Eindhoven te willen houden en won overtuigend met 4-0. Daar kon FC Utrecht verder niets van maken. De ploeg was op alle fronten de mindere. Eigenlijk ook weer niet zo gek, want de Eindhovense ploeg bestond uit louter 2e jaars spelers. En dat was voor het met overwegend 1e jaars spelers spelend FC Utrecht een brug te ver.

De score van PSV zou normaal gesproken veel hoger uitgekomen zijn. Opvallend was vandaag de rol van doelman Fabian de Keijzer. Ondanks de vier tegentreffers wist hij zeker 6 100 % kansen van PSV onschadelijk te maken en voorkwam hij daarmee dat er een monsterscore op het bord kwam te staan.

Maar het is ook gezien dat spelers aan Utrechtse kant, die het predicaat talentvol hebben, het vanmiddag jammerlijk lieten afweten. En dat is niet voor het eerst.

Het slotwoord is voor Robert Wijnands: "Vandaag hebben wij te weinig gebracht en teveel ontzag voor de tegenstander getoond. Verdedigend was het redelijk, maar op het middenveld en in de aanval was het onvoldoende. We zijn er duidelijk nog niet."

PSV O19 - FC Utrecht O19 4-0
18. 1-0 Justin Lonwijk
45. 2-0 Cody Gakpo
53. 3-0 Justin Lonwijk
65. 4-0 Joel Piroe


FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai (60. Dehninio Muringen), Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Khalid Khajouli, Mohamed Mallahi, Tanay Uzan, Dereck Darkwa (60. Andrew Kanters), Rayan el Azrak (76. Jayden Macnack), Zep Swijghuisen.