FCU begon goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal grote kansen om op voorsprong te komen.Verdedigend stond het de eerste helft zeer compact en waren de linies goed aangesloten. FCU maakte het AZ lastig met het storen en jagen tien meter over de middenlijn. Dit resulteerde in een aantal omschakelmomenten van verdediging naar aanval. Helaas stond het vizier van onze aanvallers niet op scherp deze wedstrijd.

De tweede helft werd - na een aantal wijzigingen - het spel slordiger in balbezit en werden de afstanden tussen de linies groter bij het verdedigen. AZ kon met een aantal zeer behendige spelers goed gebruik maken van de ruimtes en FCU kwam in deze fase dan ook op 0-1 achterstand. FCU probeerde een groot gedeelte van de tweede helft de achterstand goed te maken door opportunistisch te gaan spelen, maar vaak leidde dit tot onnodig balverlies en uiteindelijk ook in een 0-2 einduitslag. Een redelijke 1e helft waarin FCU had moeten scoren en een zeer teleurstellende tweede helft. FCU kan zich nog steeds plaatsen voor de kampioenspoule, maar dan zal het wel van Roda JC thuis moeten winnen.