FC Utrecht gaat dit seizoen op de afdeling scouting en videoanalyse de software van SciSports gebruiken. Met de producten en diensten van SciSports kunnen wedstrijden en spelers worden geanalyseerd. Uitgangspunt is het ‘Moneyball’-principe.

SciSports (Science & Sports) gebruikt data van verschillende bronnen om nieuwe inzichten in het voetbal te genereren aan de hand van wiskundige algoritmes. Hierbij maken ze onder andere gebruik van een database met statistieken van meer dan 200.000 (prof)voetballers uit meer dan 200 verschillende competities wereldwijd. Wekelijks worden meer dan 2000 nieuwe wedstrijden toegevoegd aan de database.

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam: “FC Utrecht maakt met deze tool weer een stap in de verdere professionalisering van het voetbalbedrijf. Met de software van SciSports hebben we alle data voor handen om komende tegenstanders en individuele spelers grondig te analyseren en te scouten.”