Trainer/coach Erik ten Hag verlaat FC Utrecht en zet zijn loopbaan voort bij Ajax. Dit maakte Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam vanmiddag bekend nadat hij de onderhandelingen afrondde met Ajax directie inzake de afkoop van het contract van Ten Hag. Jordy Zuidam geeft aan dat over de opvolging van Ten Hag op korte termijn mededelingen worden gedaan.

In de zomer van 2015 verruilde Ten Hag zijn baan bij FC Bayern München voor een dienstverband bij FC Utrecht. Onder leiding van Ten Hag, die in het verleden al voor de FC uit de Domstad was uitgekomen als speler, werden tal van sportieve hoogtepunten bereikt. Zo bereikte FC Utrecht in 2015/2016 de finale van de KNVB Beker en wonnen de Domstedelingen in de jaargang 2016/2017 de play-offs om Europees voetbal. In het kalenderjaar 2017 boekte FC Utrecht meer Eredivisiezeges dan ooit én werd het puntenrecord van de club verbeterd van 64 (in 2001) naar 65.

In 2016 werd Ten Hag uitgeroepen tot Coach van het Jaar. In de strijd om de Rinus Michels Trofee hield Ten Hag toen Frank de Boer (Ajax), Phillip Cocu (PSV), Ron Jans (PEC Zwolle) en Jan Vreman (De Graafschap) achter zich. In 2017 werd Ten Hag opnieuw voor de prestigieuze prijs genomineerd, maar was toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz degene die de bokaal ontving.

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag: "FC Utrecht vindt het uiteraard spijtig dat Erik vertrekt. Zowel ik, als directie en RVC hebben succesvol en plezierig met Erik samengewerkt. Wij wisten dat de resultaten van FC Utrecht de laatste jaren niet onopgemerkt zijn gebleven. Maar dat zijn vertrek nu met de winterstop plaatsvindt vereist dat wij snel en goed doorschakelen. Uiteraard hebben wij hierop geanticipeerd. Ik verwacht dan ook op korte termijn definitief te kunnen communiceren over zijn opvolging."

Erik ten Hag over zijn vertrek: "Gezamenlijk hebben wij mooie stappen gezet in het proces naar een duurzame subtopper. Dit is goed werk van velen. Ik ben trots dat ik in samenwerking met RvC, Directie (vooral Jordy Zuidam) daar leiding aan heb mogen geven. Ik verlaat een competente staf en bovenal een karaktervolle spelersgroep. Ik zal iedereen onvoorstelbaar missen en wens FC Utrecht, zijn supporters en in bijzonder de selectie een succesvol en vooral gezond 2018!"

FC Utrecht dankt Erik voor zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de club en namens alle spelers, medewerkers, directie en RVC wensen wij Erik een succesvolle voortzetting van zijn carrière toe.