Verdediger Ruben Hoogenhout zette gistermiddag, in het bijzijn van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam, zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. De overeenkomst verbindt de 18-jarige verdediger tot medio 2020 aan FC Utrecht. In de verbintenis is bovendien een optie voor een eenjarige verlenging van de samenwerking opgenomen.
 
Hoogenhout kwam in de zomer van 2016 van Ajax over naar FC Utrecht, waar hij in FC Utrecht Onder 19 begon. Inmiddels heeft de rechtsbenige centrale achterhoedespeler naast de nodige partijen in Onder 19 ook al minuten gemaakt in de Utrechtse beloftenploeg.
 
“We zijn zeer te spreken over de ontwikkeling die Ruben heeft doorgemaakt sinds zijn komst naar FC Utrecht”, vertelt Technisch Manager Erik ten Hag. “Bovendien hebben we er vertrouwen in dat de rek er bij Ruben nog lang niet uit is. We kijken ernaar uit samen met Ruben de toekomst tegemoet te gaan.”