Zijn het de even mooie als herkenbare klanken van vertolkster van het levenslied Marianne Weber en het Piratenkoor? Is het dat waardevolle contact met plaats- en provinciegenoten? Of toch het overheerlijke Kerstdiner, dat wordt uitgeserveerd door de spelers en stafleden van FC Utrecht? Vermoedelijk is het van allemaal een béétje. En is het dat alles sámen dat #fcutrechtserveert vanavond tot een memorabele avond heeft gemaakt.

FC Utrecht verwelkomt vanavond in de prachtig aangeklede Van Hanegemzaal 140 ouderen uit 11 verschillende gemeenten in de provincie Utrecht, te weten: Vianen, Houten, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Amersfoort, Zeist, Woerden, Stichtse Vecht, IJsselstein en Nieuwegein. Touringcars rijden vanuit de provinciehoofdstad naar alle hoeken van de gemeente om de ouderen op te halen; en aan het einde van de fijne avond weer thuis te brengen natuurlijk.

In de grootste sporttempel van de provincie zijn het de spelers en stafleden van FC Utrecht die de ouderen het kerstdiner uitserveren. Dan blijkt ineens Cyriel Dessers bijvoorbeeld een uitstekende ober te zijn, Edson Braafheid een geboren gastheer en Willem Janssen naast captain en verdediger ook een echte entertainer.

Naast al dat lekkers en leuks – er is ook een quiz van oud-speler Koos van Tamelen, en goochelaar Roy van Rossum brengt de aanwezigen in vervoering met zijn trucs – is het ook het samenzijn dat in al zijn simpelheid zo fijn en waardevol is. Een avond vol gesprekken en indrukken. Een avond die een glimlach op menig gelaat tovert; nu en in de periode die komen gaat.

Oh, en dat mooie Kerstmannenpak? Da's te danken aan Feestkleding365!

Een fotoreportage van #fcutrechtserveert: