Aan de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2017 heeft FC Utrecht een punt overgehouden. De Domstedelingen gingen een klein uur met 1-0 aan de leiding tegen Heracles Almelo, dat vlak voor tijd toesloeg en de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Het gaat te ver om te zeggen dat het kansen regent in Stadion Galgenwaard, voor FC Utrecht. Maar dat de Domstedelingen de nodige keren de gelegenheid krijgen de tweede treffer van de middag te scoren, dat is een feit. Sander van de Streek is er een paar keer dichtbij, Zakaria Labyad krijgt een flinke kans en Urby Emanuelson lost een snoeihard schot; maar dat gaat over.

Labyad bedient Ayoub
Zo laat FC Utrecht het na om in de laatste thuispartij van het recordjaar 2017 de tegenstander de genadeklap toe te dienen. De eerste klap deelt het trouwens wel uit. Na een dik halfuur spelen krijgen de rood-witten een vrije trap in de buurt van de cornervlag. Labyad slingert de bal voor het doel en als een duveltje uit een doosje knikt Yassin Ayoub van dichtbij de bal tegen de touwen: 1-0.

Drie punten binnen bereik
Na dat doelpunt ontvouwt zich een partij waarin FC Utrecht dus zo nu en dan een aardige kans krijgt en de mogelijkheden voor Heracles Almelo schaars zijn. Keeper Nick Marsman, die in de basis staat vanwege de afwezigheid van David Jensen die vader is geworden van dochter Felina, hoeft niet al te vaak echt aan de bak. De drie punten lijken binnen bereik.

Gladon slaat toe
Maar Paul Gladon gooit roet in het Utrechtse eten. De aanvaller, vijf minuten voor tijd als vervanger van Kristoffer Peterson in de Almelose ploeg gekomen, schiet in de blessuretijd de bal binnen. Gladon draait weg en prikt de bal in de verre hoek: 1-1.

Op naar Breda!
De laatste wedstrijd van 2017 voor FC Utrecht? Dat is NAC Breda-uit. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag gaat zaterdag op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Tickets voor de partij zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via internet.

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
34. Yassin Ayoub 1-0
90+2. Paul Gladon 1-1

Gele kaarten: Urby Emanuelson (FC Utrecht), Roland Baas (Heracles Almelo) .

Toeschouwers: 16.859.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (82. Cyriel Dessers), Zakaria Labyad.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers, Wout Droste, Dries Wuytens, Roland Baas; Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (69. Brahim Darri), Jamiro Monteiro (84. Sebastian Jakubiak); Brandley Kuwas, Vincent Vermeij, Kristoffer Peterson (84. Paul Gladon).