VVV-Venlo-uit. Die pot stond voor FC Utrecht dit seizoen al eerder op het programma, toen in het kader van de KNVB Beker. In De Koel verloren de Domstedelingen met 3-1 van de Venlonaren.

Het is voor het eerst sinds 18 augustus 2012 dat FC Utrecht in competitieverband weer op bezoek gaat in Venlo. Destijds wonnen de Utrechters met 1-3. Yanic Wildschut zette VVV-Venlo toen nog wel op 1-0, maar Nana Asare (1-1), Cedric van der Gun (1-2) en Alexander Gerndt (1-3) stelden vervolgens orde op zaken.

De laatste keer dat VVV-Venlo op eigen veld in competitieverband won van FC Utrecht, was op 12 maart 1989. René Eijer en Gerrie Slagboom scoorden namens de Venlonaren. En dus was een doelpunt van Erik Willaarts niet genoeg voor tenminste een punt: 2-1.

Al 14 keer eerder ging FC Utrecht in de Eredivisie op bezoek bij VVV-Venlo. De Utrechters wonnen 6 keer, de Venlonaren 5 maal en in 3 gevallen rolde er een gelijkspel uit het onderlinge ontmoeten.

FC Utrecht verloor 1 van de laatste 8 Eredivisiepartijen die het speelde en is ongeslagen in de afgelopen 5 speelronden.

VVV-Venlo won geen van zijn laatste 8 Eredivisiewedstrijden. Dat maakt de Noord-Limburgers tot de ploeg in de Eredivisie die het langst wacht op een zege.

In zijn laatste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen.

Met een 3-0 thuiszege op Sparta Rotterdam begon VVV-Venlo het Eredivisieseizoen. In de 7 Eredivisiethuiswedstrijden die volgden voor de geel-zwarten, lukte het de ploeg van Maurice Steijn niet meer nog een overwinning te behalen.

In de laatste 3 uitwedstrijden die FC Utrecht speelde, was Zakaria Labyad goed voor liefst 4 doelpunten.

Je mag VVV-Venlo gerust een taaie ploeg noemen. Geen enkele ploeg pakte namelijk vaker punten na op achterstand te zijn gekomen dit seizoen dan de Venlonaren: 5 keer.

Cyriel Dessers scoorde afgelopen seizoen in de Jupiler League 2 keer tegen VVV-Venlo. Geen enkele speler scoorde de voorbije jaargang vaker tegen de Venlonaren.

De laatste Eredivisiewedstrijd waarin VVV-Venlo scoorde en Clint Leemans níet direct bij een doelpunt was betrokken, was op 10 september 2017.