Van de laatste 5 thuiswedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde tegen Heracles Almelo, won de ploeg uit de Domstad er 4. De enige uitzondering in die fijne reeks is de partij van 7 december 2014. Toen wonnen de Heraclieden, ondanks een Utrechts overwicht, met 2-4.

Met die partij is ook meteen 50 procent van de Almelose competitiezeges in Utrecht genoemd. Heracles Almelo won ook op 2 februari 1986 van FC Utrecht: 0-2 werd het toen.

De laatste 6 uitpartijen die Heracles Almelo speelde, verloor het team van John Stegeman. De laatste keer dat de Heraclieden 7 uitduels op rij verloren, was in 2014. De laatste keer dat ze 7 uitpartijen op een rij in 1 seizoen verloren, was in 2006/2007.

FC Utrecht kan voor het eerst 3 thuiszeges op rij boeken in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. Vorig seizoen werd het 2-0, door een eigen doelpunt van Mike te Wierik en een benutte pingel van Sébastien Haller.

Heracles Almelo kan voor de 100ste keer de nul houden in de Eredivisie. Het is de enige ploeg in de competitie die die mijlpaal nog niet heeft bereikt.
Het is voor het eerst sinds bijna een maand dat FC Utrecht weer eens een thuispartij speelt. De laatste dateert van 19 november, toen Excelsior met 3-1 werd geklopt in Stadion Galgenwaard.

Brandley Kuwas is bij 17 Heracles Almelo-doelpunten betrokken dit kalenderjaar. Kuwas was goed voor 7 goals en 10 assists. Opvallend: slechts bij 1 doelpunt dat in een uitpartij werd gemaakt, had hij een directe betrokkenheid.

Alleen AZ (9 partijen) is momenteel langer ongeslagen dan FC Utrecht: 6 wedstrijden zonder nederlaag.

FC Utrecht heeft 27 punten na 15 wedstrijden en bij winst op Heracles Almelo komt de ploeg voor het eerst sinds 1992/1993 op minimaal 30 punten na 16 competitiepartijen. Toen waren dat er trouwens, omgerekend naar het 3 punten systeem, 32.

Al 20 Eredivisiewedstrijden won FC Utrecht in het jaar 2017. Dat is een clubrecord.

In de laatste 4 partijen die FC Utrecht speelde, nam de ploeg steeds de leiding.

Sean Klaiber staat op scherp en is nog 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.