FC Utrecht-supporter Sam kon goed een steuntje in de rug gebruiken. En dat kréég hij. Gistermiddag stonden de FC Utrecht-voetballers Rico Strieder en Lukas Görtler én assistent-trainer Hans van de Haar zomaar ineens aan de deur. Het drietal kwam Sam helpen.

Sam, die door zijn moeder was verteld dat er dinsdagmiddag een afspraak met de tandarts op de rol stond voor hem, was een beetje beduusd toen hij zag dat middenvelder Strieder, aanvaller Görtler en assistent-trainer Van de Haar bij hem aan de bel stonden.

Al snel maakte de verbazing plaats voor blijdschap en de 14-jarige supporter van FC Utrecht genoot volop van het onaangekondigde bezoek. Maar naast gezellige praat over voetbal was het ook een serieuze aangelegenheid, de komst van Strieder, Görtler en Van de Haar. Het drietal kwam namelijk met een missie: Sam helpen bij het studeren voor zijn toets voor het schoolvak Duits, dat Sam behoorlijk lastig vindt.

De Duitsers Strieder, Görtler én Amersfoorter Van de Haar, die als speler uitkwam in onder meer Duitsland en Oostenrijk, konden Sam goed helpen bij het studeren. Daarnaast maakte Sam van de gelegenheid gebruik om Strieder en Görtler ook wat Nederlandse woorden te leren. Zo sneed het mes aan twee kanten!