FC Utrecht hield aan de uitpartij tegen Vitesse een punt over. De Utrechters namen de leiding, maar konden vervolgens de voorsprong niet lang vasthouden: 1-1. FCUtrecht.nl schreef tijdens de persconferentie in GelreDome mee met de nababbel van trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.

“Ben ik tevreden?”, stelde de oefenmeester van de Utrechters zichzelf in de persruimte van het Arnhemse stadion. “Als je op een 0-1 voorsprong komt tegen Vitesse, een goede ploeg met veel kwaliteit die agressief en intensief kan spelen, dan hoop je zeker na de tegenvallers van de afgelopen weken dat je die 0-1 in stand kunt houden.”

Maar dat zat er in Arnhem dus niet in voor de Utrechters. “Na de 0-1 kregen we het moeilijk”, concludeerde Ten Hag. FC Utrecht incasseerde vrij vlot na de openingstreffer de gelijkmaker. “De 1-1 uitslag is gezien de verhoudingen terecht.”

FC Utrecht speelde in Gelderland niet altijd even frivool en soepel. “Het vertrouwen aan de bal was er niet altijd. Maar dat je je zo kunt oprichten en deze weerbaarheid als ploeg toont, is prima.”

“De ploeg moet beseffen: niks komt voor niks. Je moet altijd 100 procent ervoor gaan. En met tegenslagen moet je omgaan”, vertelde Ten Hag. “Je moet weerbaar zijn. Die weerbaarheid heb ik gezien en daar kunnen we mee verder.”