Kort na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi neemt FC Utrecht het zondag in eigen huis op tegen NAC Breda. Het duel in Stadion Galgenwaard begint om 14:30 uur. Trainer/coach blikt vooruit op het duel in gesprek met fcutrecht.nl.

De statistieken liegen er niet om: in de laatste vijf wedstrijden kreeg FC Utrecht 15 tegendoelpunten. Te veel, constateert trainer/coach Erik ten Hag: “De resultaten tot nu toe zijn normaal, gezien de hobbels en tegenvallers binnen de selectie. Het aantal tegendoelpunten is dat natuurlijk niet. Dat is een punt, waar we absoluut verbetering moeten laten zien. De defensieve teamfunctie is altijd de basis van winnen.”
 
De andere statistiek geeft een uitgebreidere kijk op het geheel: na Feyenoord is FC Utrecht de ploeg met de minste schoten tegen. Ten Hag: “Het is dus geen organisatorische janboel. Het heeft te maken met de wil om ten koste van alles te winnen.” Bij het eerste tegendoelpunt in Venlo was dit goed te zien: “Het team was woensdag voorbereid op een VVV dat er vol voor zou gaan. En dan beginnen we, staan we met voldoende verdedigers rondom de situatie, maar valt die bal toch binnen in de openingsfase. Zo’n doelpunt kan je een keer tegen krijgen, maar wij krijgen ze op dit moment te vaak tegen. Als je heel scherp bent, overkomt dit je niet.”
 
NAC-thuis
De focus staat nu in het teken van de competitiewedstrijd tegen NAC Breda aanstaande zondag. Een wedstrijd die gewonnen moet worden “We zien het als onze plicht om te winnen, zeker als je thuis speelt. NAC is een frivool spelende ploeg, een goede ploeg. Ik houd me vooral bezig met onze eigen ploeg: waar zitten we en waar moeten we naar toe. Wij moeten in een beter proces komen en gedisciplineerder verdedigen met de hele ploeg,” besluit de oefenmeester.
 
Van revalidatie naar training
FC Utrecht weet nog niet of het zondag gebruik kan maken van twee vaste krachten. Zakaria Labyad en Sean Klaiber ontbraken bij de wedstrijdselectie tegen VVV-Venlo afgelopen woensdag. Het tweetal heeft vanmorgen (vrijdag) een persoonlijk programma afgewerkt in de gym, waarna ze getest worden op het trainingsveld. Het meespelen van het duo is nog onzeker.