FC Utrecht deed goede zaken vanavond (zaterdag), door op eigen veld met 3-1 van sc Heerenveen te winnen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van de partij en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag van de Utrechters.

“In grote lijnen ben ik het eens met de analyse van mijn sc Heerenveen-collega Jurgen Streppel”, vertelde Erik ten Hag, nadat Streppel had geconstateerd dat ‘balbezit niet alles zegt’. Zijn team had de bal in 62 procent van de partij, maar werd door de Utrechters met 3-1 geklopt. ‘Er is maar één statistiek die echt telt’, somberde Streppel ook nog.

“Na onze zomercampagne, die vanwege de Europese wedstrijden een wat ongewone was, was het de laatste tijd zoeken naar de juiste formatie, samenstelling en speelwijze”, ging Ten Hag verder. “Ik ben er heel blij mee dat we vandaag hebben voortgeborduurd op het uitduel met Vitesse en de vriendschappelijke wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.”

Het plan van FC Utrecht zat goed in elkaar, zei Ten Hag. “Maar het aanlopen en kantelen was dat in de eerste helft niet altijd, waardoor sc Heerenveen zo nu en dan tussen onze linies kon spelen. De 1-1 vanuit een vrije trap was een breekpunt. Yassin Ayoub heeft in het trainen op vrije trappen veel energie gestoken. Die 1-1 gaf de ploeg een ruggesteuntje.”

“Maar het belangrijkste breekpunt was het inbrengen Lukas Görtler”, vond Ten Hag. “Hij vulde zijn rol heel goed in, waardoor we beter en meer compact stonden.”

“Er zit muziek in. Maar we moeten keihard werken om stabiel te worden”, leidde Ten Hag het einde van zijn praatje in. “Dat zal gepaard gaan met juichen en teleurstellingen. We moeten onverstoorbaar onze weg vervolgen.”