FC Utrecht bereidt zich voor op een treffen met VVV-Venlo. De Limburgers zijn morgen (woensdag) de tegenstander van de Utrechters in de tweede ronde van de KNVB Beker. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar de cupmatch met trainer/coach Erik ten Hag.

Om maar met Mart Smeets te spreken: de Tour wacht op niemand. Dat adagium geldt ook voor de KNVB Beker en de Eredivisie. Dus moet FC Utrecht door en staat daags nadat duidelijk is geworden dat Jean-Christophe Bahebeck aan het uitduel van zondag een zware blessure heeft overgehouden, maar één ding centraal: de aanstaande uitpot tegen VVV-Venlo. KNVB Beker, tweede ronde.

Goede spitsen
“De blessure van Jean-Christophe is voor JC een persoonlijk drama. Maar we weten ook: we moeten verder. Al is het natuurlijk een forse domper dat na het langdurig wegvallen van spits Simon Makienok ook Jean-Christophe nu wegvalt”, vertelt Ten Hag. “Maar het is ook een gegeven dat we nog steeds goede spitsen tot onze beschikking hebben, die ook al hebben laten zien over scorend vermogen te beschikken.”

‘De spelers moeten het omzetten’
En met die voorwaartsen is het dat FC Utrecht de strijd vervolgt, te beginnen dus met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. “De 3-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen AZ hebben we volkomen aan onszelf te wijten. De houding is wisselend. In mijn eerste seizoen hier hadden we ook een fase waarin dat zo was. De houding zal anders moeten”, aldus de oefenmeester van de Utrechters. “Er wordt van de spelers nu verwacht dat ze het omzetten. Je moet het élke dag en élke wedstrijd afroepen. Ik wil een ploeg zien die het iedere wedstrijd brengt. Dat vergt voorbereiding.”

Drie vraagtekens
In Venlo zijn naast de eerder genoemde aanvallers Bahebeck en Makienok ook Chris David, Patrick Joosten en Anouar Kali er niet bij. En dan zijn er nog drie spelers wiens inzetbaarheid in De Koel twijfelachtig is: Zakaria Labyad, Yassin Ayoub en Sean Klaiber. “AZ speelde scherp tegen ons en heeft ons her en der geraakt”, verklaart Ten Hag. “Dat gebeurt alleen als je zelf niet die scherpte hebt.”