Ruim 200 FC Utrecht-supporters verzekerden zich al voor een kaartje voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ. Voor wie een buscombiticket heeft gescoord is het goed om te weten dat de supportersbussen zondag om 12.15 uur vanuit het voorplein van Stadion Galgenwaard vertrekken naar het AFAS Stadion in Alkmaar.

Vanaf 11.45 uur kun je zondag instappen in één van de bussen.

Het treffen met AZ wordt de vijfde uitwedstrijd van dit seizoen voor FC Utrecht. Bij alle partijen wisten de Domstedelingen zich gesteund door meer dan 200 supporters in het uitvak. Eerder deze jaargang gingen respectievelijk 428 (ADO Den Haag-uit), 525 (FC Groningen-uit), 292 (FC Twente-uit) en 489 supporters (Vitesse-uit) mee met een awayday van FC Utrecht.

AZ-uit wordt vermoedelijk de eerste awayday die in de jaargang 2017/2018 minder FC Utrecht-supporters trekt dan in het seizoen 2016/2017. Daarbij moet worden aangetekend dat het duel toen werd gespeeld in de slotfase van het seizoen en dat het er lange tijd op leek dat de pot in Alkmaar een sleutelpartij zou worden voor wat betreft de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal, die FC Utrecht uiteindelijk winnend afsloot.

Voor de volgende awayday die op de rol staat, die van woensdag 25 oktober voor de bekerpartij in De Koel tegen VVV-Venlo, gingen inmiddels al meer dan 300 kaarten over de toonbank.