De FC Utrecht Gemeenteweken in Houten zijn officieel van start gegaan. Wethouder sport Kees van Dalen van de gemeente Houten verklaarde de feestelijke weken gisteren (dinsdag) voor geopend. ‘Samen gezond bezig! Samen zetten we in om Houten vitaal te maken!’, zei Van Dalen, die vervolgens de eerste activiteit van start liet gaan: footgolf.

Zo’n 200 kinderen hadden zich bij het Imkerspark in Houten verzameld en vol enthousiasme maakten zij een ronde over de footgolfbaan. FC Utrecht’s mascottes Tiger en Tigergirl moedigden de kids aan.

Naast het sportieve evenement bij het Imkerspark staan de komende weken nog tal van andere FC Utrecht-gerelateerde activiteiten voor jong en oud op de rol in Houten. Zo worden er clinics gegeven bij voetbalverenigingen uit die gemeente, is er een eSports-evenement en geven FC Utrecht’s OldStars acte de preseance.