Jong FC Utrecht is vanavond (vrijdag) met een 3-1 nederlaag vertrokken uit Stadion De Goffert in Nijmegen. FCUtrecht.nl luisterde mee met de persconferentie van trainer Robin Pronk.

"Het was al met al een terechte overwinning voor NEC," zo weet Pronk het journaille te bespelen. "Het was voor ons een grote uitdaging om vandaag deze wedstrijd te spelen met een jonge ploeg tegen NEC, dat duidelijk in vorm is."

Met het spel in de eerste helft was de oefenmeester niet tevreden: "Zij zijn op weg naar de Eredivisie, een van de kanshebbers voor het kampioenschap.  Ik had het idee dat onze jongens daar in het begin van onder de indruk waren; van het tempo en het publiek. Daar waren we dan ook niet tevreden mee en we mogen van geluk spreken dat de tussenstand daar niet hoger uit valt."

Toch ziet Pronk lichtpuntjes in de tweede helft. "Je praat in de rust op de jongens in en dat heeft resultaat. In de tweede helft maken we er toch een wedstrijd van. We spelen compact en scoren tegen. Je doet jezelf echter tekort door meteen daarna ook een derde treffer te incasseren, waardoor de wedstrijd weer volledig kantelt. Ook daarna mogen we immers blij zijn dat de score niet hoger uitvalt."