Jong FC Utrecht verloor vanavond (vrijdag) met minimaal verschil van Jong Ajax. FCUtrecht.nl hoorde hoofdtrainer Robin Pronk in de catacomben van sportpark 'De Toekomst' uitleg geven aan de pers.

"We zaten goed in de wedstrijd, de volle 94 minuten met blessuretijd. Dat had ik na die vroege tegentreffer niet verwacht. Als die tegengoal na anderhalve minuut valt, dan ben je toch wel heel benieuwd hoe de ploeg daarop reageert. Maar dat hebben onze jongens uitstekend gedaan. We rechtten onze rug en kwamen binnen tien minuten weer langszij. Daar heb ik de jongens in de rust ook complimenten voor gegeven, je zo oprichten na een snelle tegentreffer is knap," zo stelt Pronk. 

"Rond de 60e minuut komt Ajax goed door en houdt onze keeper ons goed op de been, maar de fase daarvoor hadden we Ajax zomaar op achterstand kunnen zetten. Er gaan drie kansen, twee na rust en eentje voor rust, aan vooraf. Eentje waarbij we alleen op de keeper afgaan. Op dat moment was de wedstrijd in balans en hadden we toe moeten slaan. De 2-1 valt dan ongelukkig. We zijn dus teleurgesteld over het resultaat, maar zeker met goede trots op de manier waarop we hier gespeeld hebben vanavond. Als team: verdedigend, druk zettend en met enkele goede kansen."