Jong FC Utrecht hoefde in het bagageruim van de spelersbus vanavond (vrijdag) geen plek te maken voor één of meerdere punten. De Utrechtse talenten verloren in De Vliert met 1-0 van FC Den Bosch, dat beter met de kansen omging dan de Domstedelingen. FCUtrecht.nl besprak de nipte verliespartij met trainer/coach Robin Pronk.

“We hebben meer van dit soort duels gespeeld dit seizoen”, verzucht oefenmeester Pronk in het halletje buiten de kleedkamer van Jong FC Utrecht. “Het lag opnieuw dicht bij elkaar, en opnieuw viel het niet onze kant op”, constateerde Pronk.

Defensief stond het alleszins goed in ‘s-Hertogenbosch. “We moeten aanvallend ook gaan leveren”, aldus Pronk. “Ik telde vanavond drie heel grote kansen voor ons. Daar moeten we meer mee doen. En dan waren er nog behoorlijk wat momenten waarop we een betere eindpass moesten geven. Wat het verschil kan maken? Slimmigheid, fysiek, volwassenheid. De hardheid voor het doel. We kregen kansen waarvan je zegt: die bal moet erin.”

Maar op deze Vrijdag de Dertiende op het Bossche kunstgras ging die bal er dus niet in. Een nulscore in ‘s-Hertogenbosch; 1-0 verloren, net als vorig seizoen. “Maar als je kijkt waar we met Jong FC Utrecht nu zijn en je vergelijkt dat met waar we een jaar geleden waren, dan zijn we nu veel verder”, zegt Pronk. “Gek genoeg uit zich dat niet in punten; vorig seizoen hadden we er acht na negen duels, nu zes.”

Maar het vertoonde spel, in zowel defensief als offensief opzicht, biedt vertrouwen. De punten gaan komen. “Ik zie goede dingen, goede spelers. Maar we moeten beseffen: het moet wel punten gaan opleveren. En dat gaat ook gebeuren, daar heb ik alle vertrouwen in.”