De beloftenploeg van FC Utrecht bond vanavond (vrijdag) MVV Maastricht aan de zegekar. In Stadion Galgenwaard wonnen de Utrechters met 2-1 van de Limburgers. FCUtrecht.nl peilde na afloop van het Jupiler League-duel de stemming bij trainer/coach Robin Pronk.

“Al een tijdje voelden we: de overwinning gaat weer een keer komen. Alleen: dan weet je nooit wanneer dat gaat gebeuren. Nou, vanavond dus. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Om eerlijk te zijn: we maakten de 2-1 op een moment dat ik niet meer verwachtte dat-ie nog zou vallen”, vertelde Pronk in de mixed zone van Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht maakte een goede beurt tegen MVV Maastricht. “MVV is een gerespecteerde ploeg in de Jupiler League. Die pakken we met 2-1 met een team vol jonge, gretige gasten”, genoot Pronk nog na van de driepunter.

“We hadden zeker het eerste uur van de partij veel balbezit”, constateerde de oefenmeester. “We kwamen veel op, speelden aardig positiespel. In de tweede helft werd het op den duur meer een omschakelwedstrijd. Achterin stond het bij ons goed. We hadden ze onder controle.”

De zege was een verdiende. “Voor het proces is dit een erg welkome overwinning. Dit geeft ook weer vertrouwen richting de wedstrijd van komende week tegen NEC. Daar spelen voor zo’n tienduizend toeschouwers, dat is weer een prachtige uitdaging voor dit team. En die gaan we met vertrouwen tegemoet.”