Het is misschien wel dé ultieme jongensdroom: profvoetballer worden. Voor velen een wens, voor weinige uitverkorenen realiteit. Op Sportcomplex Zoudenbalch leefden tientallen kids gisteren (maandag) een dag als een prof. Ze ontdekten dat het hard werken is, maar ook érg leuk.

Piet Paulusma is er ondersteboven van, bijkans. Het is oktober, hálf oktober zelfs, en het kwik komt vér boven de twintig graden uit. Ongekend. Recordwaardig, zelfs. De pak ‘m beet veertig kids die deelnemen aan Leven als een Prof, kunnen het dus eigenlijk niet beter treffen. Zomerse omstandigheden in de herfstvakantie. En dan nog het geluk hebben de hele dag met voetbal bezig te mogen zijn!

De kids komen ’s ochtend bij elkaar voor een training waarbij de technische vaardigheden centraal staan. Balvaardigheid, daar draait het allemaal om. En daarna? Goed eten. Want voeding is energie, en energie is belangrijk als je profvoetballer bent. Na een heerlijke lunch is het tijd voor een persconferentie, waarin de kinderen de kans krijgen vragen te stellen aan de Jong FC Utrecht-spelers Shayne Pattynama en Junior van der Velden.

Na het vragenstellen stappen de kids de buitenlucht weer in en kijken ze naar de training van het eerste elftal. Dat inspireert de aspirant-professionals dusdanig dat ze zelf het veld op gaan voor een afsluitend voetbalspel. Alsof dat al niet gaaf genoeg is, komen Willem Janssen, Giovanni Troupée en Sander van de Streek na hun training even langs en van de gelegenheid selfies te maken en handtekeningen te scoren wordt grif gebruik gemaakt. De Leven als een Prof-deelnemers Anne, Max en Thijs winnen een door de spelers van FC Utrecht gesigneerd wedstrijdshirt en alle deelnemers keren met een mooie trainingsoutfit plus een certificaat huiswaarts.