Jong FC Utrecht heeft de tweede driepunter van dit seizoen in de tas. De ploeg van oefenmeester Robin Pronk versloeg MVV Maastricht, dat nog wel op voorsprong kwam in Stadion Galgenwaard, met 2-1.

Daar staan waar je moet staan. En dan dat doen wat je moet doen. Beheers je dat, dan ben je ‘n echte spits. En dat is Nick Venema. In een fase waarin het erop lijkt dat de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en MVV Maastricht gaat uitdraaien op een gelijkspel, staat de goalgetter uit Austerlitz precies waar waar de bal valt. De jeugdinternational hoeft niet eens te kijken, hij weet waar de goal is. Hij voelt waar de keeper staat. En neemt de bal op z’n slof. Boem. Raak. Het staat niet langer 1-1, maar 2-1. Venema beslist de partij van dichtbij.

Venema’s eerste
Diezelfde Venema is het die vlak voor rust ook trefzeker is. Ook dan aarzelt de uit eigen opleiding afkomstige spits geen moment als hij de bal binnen bereik krijgt. Hij schiet, keeper Michael Verrips baalt. Want: goal. De gelijkmaker. De 1-1. Een doelpunt dat ervoor zorgt dat de thee die een paar minuten later wordt geserveerd de Utrechters net even wat prettiger smaakt. En dat met net wat meer fiducie aan de tweede helft kan worden begonnen.

Yildirim doet oude club pijn
Een andere spits uit de Utrechtse gelederen schiet deze waterkoude avond ook met scherp in Stadion Galgenwaard. Maar daar maakt hij weinig Domstedelingen blij mee. Het is namelijk Atilla Yildirim, die ooit namens FC Utrecht debuteerde in het betaalde voetbal, die zijn oude club pijn doet. De aanvaller, die na een jarenlange tocht langs tal van clubs in Turkije deze zomer is teruggekeerd in Nederland, krijgt de bal voor zijn voeten en bedenkt zich geen moment. Nick Marsman kan na een kleine twintig minuten voetballen de bal uit het net halen: 0-1.

Gecontroleerd winnen
Het mooie is dat Jong FC Utrecht, dat al een paar weken aanhikt tegen een overwinning, na die tegenvaller niet bij de pakken neer gaat zitten. Sterker nog: het team van trainer/coach Robin Pronk blijft er rustig onder, blijft verzorgd combinatievoetbal spelen en neemt langzaam maar zeker de touwtjes steeds steviger in handen. Dat resulteert in een zege; een dikverdiende bovendien.

Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 2-1 (1-1)
19. Atilla Yildirim 0-1
41. Nick Venema 1-1
85. Nick Venema 2-1

Gele kaarten: Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht), Marvin Ogunjimi, Joeri Schroijen (MVV Maastricht).

Toeschouwers: 692.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Tim Brinkman (78. Conner Blöte); Rick van der Meer, Mitchell van Rooijen (84. Louk Dekkers), Karim Loukili (76. Shayne Pattynama), Jeredy Hilterman; Nick Venema, Sylla Sow.

Opstelling MVV Maastricht:
Michael Verrips; Alessandro Ciranni, Samy Mmaee, Steven Pereira, Joeri Schroijen (87. Dogan Golpek); Pieter Nys (45. Matisse Thuys), Florian Loshaj, Atilla Yildirim; Jonathan Okita, Marvin Ogunjimi, Shermaine Martina (6. Tuur Houben).