Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren zijn niet alleen topfavoriet voor de titel in de Jupiler League dit seizoen, maar kunnen vanavond ook beslag leggen op de eerste periodetitel. De aftrap is in het Goffertstadion om 20.00 uur.

Het zat voor Jong FC Utrecht vorige week - en dat mocht na een aantal weken waarin dat níet het geval was ook wel een keer - eens mee. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk kon in Stadion Galgenwaard weliswaar een vroege 0-1 niet voorkomen, maar slaagde er daarna in de wedstrijd tegen MVV Maastricht te doen kantelen. Met prima spel en dankzij twee mooie goals van Nick Venema bleven de drie punten in de Domstad: 2-1.

‘Met vertrouwen naar Nijmegen’
“Voor het proces is dit een erg welkome overwinning. Dit geeft ook weer vertrouwen richting de wedstrijd van komende week tegen NEC”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na de zege van afgelopen week. “Daar spelen voor zo’n tienduizend toeschouwers, dat is weer een prachtige uitdaging voor dit team. En die gaan we met vertrouwen tegemoet.”

NEC op periodetiteljacht
In het seizoen 2014/2015 pakte NEC de titel in de Jupiler League met overmacht: 101 punten pakte het team dat destijds werd getraind door Ruud Brood. Slechts 5 van de 38 partijen wonnen de Gelderlanders die jaargang níet. Nu, anno 2017, hebben de Nijmegenaren tijdens de eerste 10 duels van het seizoen ‘al’ 4 keer puntenverlies geleden. Desalniettemin ligt het team van trainer Adrie Bogers op koers voor het pakken van de eerste periodetitel. Als NEC wint en Fortuna Sittard en Jong Ajax doen dat vanavond niet, dan is de Bronzen Stier voor de Nijmegen Eendracht Combinatie.

Live op online FOX Sports-kanaal
De wedstrijd NEC - Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Goffertstadion om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op online kanaal FOX Sports 7. Hoogtepunten van de wedstrijd komen voorbij in het programma Voetbal op Vrijdag, dat op FOX Sports 1 wordt uitgezonden en om 19.50 uur begint. Bovendien doet FC Utrecht van het treffen in Nijmegen live verslag via Twitter. Kortom: ook als je niet in Nijmegen bent, hoef je van het duel van de beloftenploeg niets te missen!