De beloftenploeg van FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) de sportieve strijd aan met het talententeam van Ajax. Op De Toekomst begint de Jupiler League-partij Jong Ajax – Jong FC Utrecht om 20.00 uur.

Van een thuisduel met de hekkensluiter naar een uitwedstrijd tegen de koploper. Jong FC Utrecht gaat in een week tijd van het ene naar het andere uiterste. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde de afgelopen twee speeldagen gelijk; uit tegen RKC Waalwijk (2-2) en thuis tegen Helmond Sport (0-0). Mede dankzij die twee veroverde punten staan de Utrechters nu op plaats zeventien in de Jupiler League.

Uitblinkende keepers
“In de eerste helft had Menno Heus een stel prachtige reddingen en na de rust pakte de keeper van Helmond Sport er een paar ballen ook knap uit”, zei Pronk na de puntendeling van afgelopen week tegen Helmond Sport. “Het kon vandaag beide kanten op, al had ik in de eindfase van de wedstrijd het idee dat als het een kant op zou gaan vallen, dat de onze zou zijn.”

Indrukwekkende statistieken
Koploper Jong Ajax heeft – logischerwijs – de meeste punten op de teller staan, en ook doelcijfers die de kracht van de ploeg extra onderstrepen: er is slechts één team in de competitie dat meer scoorde dan de Amsterdammers, en er geen enkele formatie die minder tegentreffers kreeg dan de equipe van Michael Reiziger. De Noord-Hollanders trekken de lijn van vorig seizoen dus feilloos door. Afgelopen jaargang eindigde Jong Ajax als tweede, vier punten achter kampioen VVV-Venlo.

Live op tv en verslag via social media
Ook als je vanavond niet naar De Toekomst afreist, kun je de wedstrijd live volgen. De wedstrijd Jong Ajax – Jong FC Utrecht komt live op FOX Sports 5; en flitsen van de partij komen bovendien voorbij in het schakelprogramma Voetbal op Vrijdag van FOX Sports. Natuurlijk doet FC Utrecht van het uitduel met de Amsterdamse talenten ook rechtstreeks verslag via Twitter