Aanvoerder Maarten Peijnenburg probeert het nog. Net doen alsof de bal de lijn niet passeert en het kleinood rücksichtslos de ruimte in knallen. Maar het mag niet baten, de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de middenstip. Met een mooie lob heeft Sven Braken vroeg in de wedstrijd Menno Heus verschalkt en daarmee de 1-0 op het scorebord gezet.
 
Jong FC Utrecht is in De Goffert in Nijmegen een maatje te klein voor de thuisploeg, dat hunkert naar een periodetitel en een daarbij behorend plekje voor playoff voetbal aan het einde van de competitie. De Nijmegenaren bivakkeren sinds 28 mei, dezelfde dag waarop de hoofdmacht van FC Utrecht Europees voetbal binnensleept, in de Jupiler League. Daar willen de Gelderlanders zo snel mogelijk vandaan en Jong FC Utrecht is daarbij één van de te nemen obstakels.

Bronzig
N.E.C. geeft gas bij als op het scorebord de tussenstand verschijnt van Fortuna Sittard uit bij De Graafschaap. Die stand in Doetinchem? Die schenkt de ploeg uit Gelderland een virtuele Bronzen Stier. Voor Jong FC Utrecht is het vanaf dat moment vooral tegenhouden. In minuut 33 lukt dat niet. Dan is smaakmaker Arnaut Groeneveld trefzeker.

Solo Bilal
Voor Jong FC Utrecht is er vanavond niets te halen, alhoewel de hoop welgeteld één minuut terugkeert. Bilal Ould-Chikh krijgt het op zijn heupen. Met een sensationele solo laat de kleine aanvaller zien het voetballen niet verleerd te zijn. Hij ploft de bal tegen het net. Aanspraak maken op meer mag Jong FC Utrecht niet, want slechts een minuut later is het verschil weer in ere hersteld door een rake kopbal van Nijmeegse zijde. Achteraf blijkt: de 3-1 bezorgt N.E.C. weliswaar geen Bronzen Stier, omdat Jong Ajax met een 3-2 zege roet in het eten gooit. Maar de equipe van oud-directeur Wilco van Schaik strijkt deze avond wel 52.000 euro en een playoff plek op.

Rentree Chris David
Chris David viert in De Goffert zijn eigen feest. In minuut 63 maakt de middenvelder, die afgelopen zomerstop overkwam van Go Ahead Eagles, na twee jaar blessureleed zijn rentree in betaald voetbal.


N.E.C. – Jong FC Utrecht 3-1 (2-0)
16. Sven Braken 1-0
33. Arnaut Groeneveld 2-0
66. Bilal Ould-Chikh 2-1
67. Ted van de Pavert 3-1

Gele kaart:  Ted van de Pavert, Ferdi Kadioglu, Guus Joppen (NEC), Rick van der Meer, Maarten Peijnenburg (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers:  8768

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling N.E.C.:
Joris Delle; Guus Joppen; Ted van de Pavert; Calvin Verdonk; Mart Dijkstra; Arnaut Groeneveld (71. Steven Langil); Ferdi Kadioglu; Sven Braken (87. Carl Larsson); Mohamed Rayhi (81. Joey Sleegers); Frank Sturing; Gregor Breinburg

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Menno Heus; Maarten Peijnenburg; Conner Blote (71. Bart Sinteur); Robin Zwartjens (87. Junior van der Velde); Tim Brinkman; Rick van der Meer; Mitchell van Rooijen; Karim Loukili; Sylla Sow; Jeredy Hilterman (63. Chris David); Jan-Willem Tesselaar