Jong FC Utrecht heeft vandaag (vrijdag) op Sportpark 'De Toekomst' moeten buigen voor Jong Ajax. De Domstedelingen wisten, na een vroege tegenslag, de score recht te zetten en de Ajacieden lange tijd weerstand te bieden. Uiteindelijk ging de ploeg met 2-1 onderuit.

Bam. Een wereldgoal. Via de lat keihard op de grond. En belangrijk; achter de doellijn van Jong Ajax keeper Stan van Bladeren. Afzender Sylla Sow, die daarmee een eervolle vermelding moet krijgen voor het Jupiler League Doelpunt van de Week.

Debuut Siem de Jong
Sow zet met zijn knaller na 10 minuten een vroege misstap van de Jong FC Utrecht defensie recht. Want die jonge Domstedelingen lijken op het Amsterdamse Sportpark ‘De Toekomst’ even voor niets naar de hoofdstad te zijn gekomen. Na welgeteld 91 seconden volleyt Siem de Jong, debuterend voor de ploeg van Jong Ajax, de bal achter Nijhuis.
 
Met de bal van Sow lijkt Jong FC Utrecht de zaken in het rouwende Amsterdam prima onder controle hebben. De ploeg van Robin Pronk speelt compact, verdedigt goed en loert af en toe op een kansje om de punten uit Mokum mee te pikken. Heel even verdient het zelfs op voorsprong te komen.

De dam breekt
Het is Sow zelf die enkele seconden na de aftrap van de tweede helft een voorsprong voor de Utrechters op de slof heeft. De aanvaller krijgt een vrije doortocht naar het doel van Stan van Bladeren, maar zijn inzet scheert rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het is het startsein van een Amsterdams offensief, dat het Utrechtse bolwerk aan het wankelen brengt.
 
Wonderlijke reddingen van Thijmen Nijhuis ten spijt, de dam breekt een halfuurtje voor het eindsignaal. Door een van richting veranderd schot van Mateo Cassierra moeten de mannen van Pronk capituleren.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)

2. Siem de Jong             1-0
10. Sylla Sow                 1-1
57. Mateo Cassierra      2-1

Gele kaart:  Maarten Peijnenburg

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter:  Freek van Herk

Opstelling Jong Ajax:
Stan van Bladeren; Luis Orejuela; Darren Sidoel; Danhilo Doekhi; Daley Sinkgraven; Azor Matusiwa; Teun Bijleveld (60’Reda Boultam); Mateo Cassierra; Siem de Jong (80’ Zian Flemming); Mees de Wit (90’ Robin Schouten); Damil Dankerlui

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Maarten Peijnenburg; Robin Zwartjens; Tim Brinkman; Rick van der Meer (83’ Louk Dekkers); Connor Blote; Odysseus Velanas; Karim Loukili (76’ Jan-Willem Tesselaar); Sylla Sow; Jeredy Hilterman; Bilal Ould-Chikh