De Eredivisiewedstrijd Vitesse - FC Utrecht is de honderdste officiële partij waarbij Erik ten Hag fungeert als trainer/coach van FC Utrecht. Een mooie mijlpaal voor de oefenmeester van de Domstedelingen.

Onder Ten Hag’s leiding speelde FC Utrecht tot nu toe 74 keer in de Eredivisie, 11 maal in de KNVB Beker, 8 keer in de play-offs om Europees voetbal en 6 keer in de Europa League.

Het debuut van Erik ten Hag als trainer/coach van FC Utrecht in een officiële partij was op 8 augustus 2015. Toen verloor FC Utrecht in De Kuip met 3-2 van Feyenoord.

In zijn eerste 99 wedstrijden (51 zeges, 22 keer een gelijkspel en 26 nederlagen) als oefenmeester van FC Utrecht zette Ten Hag een winstpercentage neer van 52. Dat is momenteel het hoogste winstpercentage van FC Utrecht-trainer in de geschiedenis van de club. Frans Adelaar volgt met een winstpercentage van 47 procent, neergezet over in totaal 92 duels.

Overigens speelde Ten Hag in het verleden ook voor FC Utrecht. Dat was in het seizoen 1995/1996. Ten Hag kwam toen 30 maal in actie voor de Domstedelingen en maakte 2 doelpunten.