Het geluk leek FC Utrecht eindelijk toe te lachen: in de tweede minuut van de blessuretijd in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam was daar de perfecte voorzet van Oussama Alou en de prachtige volley van spits Amoros Nshimirima en een 2-1 voorsprong voor de Utrechters. De inconsequent fluitende arbiter van dienst dacht er echter anders over: direct uit de aftrap ging Sparta nog eenmaal in de aanval en kende hij de Rotterdammers volledig onterecht een strafschop toe na vermeend opzettelijk hands van een FC Utrecht verdediger. Sparta nam het kadootje dankbaar in ontvangst en sleepte alsnog een niet gedacht puntje uit de strijd. Zo ook had de arbiter het niet bij het rechte eind toen hij Utrecht in de eerste helft een strafschop toekende toen de Utrechtse spits volledig ondersteboven werd gelopen op zijn weg naar het Sparta doel: daar waar hij de rode kaart had moeten trekken, was een gele kaart de onjuiste beslissing. “In het strafschopgebied wordt geen rode kaart meer gegeven” was zijn lezing omtrent nieuwe spelregels.  Misschien kan hij het volgende eens nalezen, voordat hij een andere ploeg in een volgende wedstrijd benadeelt: “Als een speler een overtreding begaat ten opzichte van een tegenstander en daarmee de tegenstander een duidelijke scoringskans ontneemt en de scheidsrechter dit bestraft met een strafschop, dan ontvangt de overtredende speler een waarschuwing als de overtreding gebeurde in een poging de bal te spelen; in alle andere gevallen (bijv. vasthouden, trekken,  duwen, geen poging om de bal te spelen, etc.) moet de overtredende speler van het speelveld worden gezonden”.

Het werd dus geen drie punten op het druilerige Zoudenbalch voor de mannen van trainer Ruud Heus, daar waar die hard nodig waren in de strijd om een plek bij de eerste acht ploegen te bemachtigen. Sparta was in het begin van de wedstrijd wel dominant en Utrecht onrustig in balbezit. Maar dat heeft de ploeg al een tijdje last van. Verdedigend staat het echter meestal goed en zo ook nu, gaf de ploeg nauwelijks een kans weg. Slechts één keer was er een grote kans voor de Rotterdammers, een kopbal ging echter aan de voor Utrecht goede kant van de paal langs. Langzaam vocht Utrecht zich in de wedstrijd en waren er een aantal goed uitgevoerde counters. Vlak voor rust kwam Utrecht op voorsprong, toen Reda Akmum de eerder vermelde strafschop prima binnenschoot. Sparta ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Utrecht kwam onder druk te staan. Zo’n twintig minuten voor tijd had Sparta echter de hulp van de Utrechtse keeper nodig om gelijk te komen, het gladde en regenachtige veld was daar mede debet aan. De goalie maakte zijn fout niet veel later meer dan goed door een Rotterdamse strafschop, gegeven vanwege hands van een Utrechtse speler, uit zijn doel te ranselen. Trainer Heus wisselde daarna aanvallend en Utrecht kwam toen weer beter in de wedstrijd, na een geweldige kans vlak voor tijd waarbij de Sparta doelman zich onderscheidde, viel de Utrechtse goal even later alsnog. De rest is reeds bekend. Heus was aan de ene kant furieus, maar kon toch niet ontkennen dat zijn ploeg alles had gegeven tegen een prima tegenstander: “We hebben veel strijd geleverd, maar ook wel veel fouten gemaakt. We komen vaak uitstekend in balbezit, maar missen daarna de rust om de bal wat langer in de ploeg te houden. Ik heb vandaag toch wel een aantal aardige momenten gezien, waar we weer verder mee kunnen. Ik kan wel zeggen dat een gelijkspel verdiend was, maar met een beetje meer geluk en de juiste toepassing van de spelregels had hier vandaag een gelukkiger coach gestaan”.
 
Scoreverloop:
“36  1-0  Reda Akmum (strafschop)
“60  1-1  Mohamed Sankoh
“80  2-1  Amoros Nshimirimana
“80  2-2  Elays Tavsan (strafschop)
 
Opstelling FC Utrecht O17: Carlito Welink, Valentijn Beck, Raymond Huizing, Reda Akmum, Christopher Mamengi (“32 Sem van Zwieten), Jaden Airewele, Akif Hancer (“41 Salvador Rang), Djevencio van der Kust (“66 Mudi van Houten), Amoros Nshimirimana, Oussama Alou (“80  Rick Meissen), Ayouba Kosiah (“66 Özcan Yasar).