De grasmat van Stadion Galgenwaard behoort tot de crème de la crème van de Eredivisie. Dat blijkt uit een tussenstand van de Veldencompetitie die wordt georganiseerd door de Vereniging van Contractspelers. In de VVCS-lijst staat het veld van FC Utrecht op een gedeelde tweede plek. Alleen de groene sprieten in De Kuip scoren beter.

FC Utrecht’s veld kan, op een schaal van 1 tot 5, tot nu toe rekenen op een beoordeling van 4,8. En dan te bedenken dat de Utrechtse grasmat de enige in de top van het klassement is die afgelopen zomer is bespeeld door teams die deelnamen aan het EK Vrouwenvoetbal.

Alleen Feyenoord, dat de volle 5 punten scoort, doet het op grasgebied beter dan FC Utrecht, dat de tweede plaats deelt met AZ met een score van 4,8.

De vierde plaats wordt gedeeld door sc Heerenveen, NAC Breda, PSV en Vitesse; allemaal met een score van 4. Gedeeld achtste staan FC Groningen en FC Twente met 3,6 punten. Ajax en Willem II volgen op plaats tien met 3,5 punten.

De nummers twaalf tot en met achttien van het klassement spelen op kunstgrasvelden en die worden beduidend lager beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisieteams, die hun beoordeling elk weekend doorgeven aan VVCS. Met een score van 1,5 sluit Excelsior de rij.