FC Utrecht is gisteren vertrokken naar Duitsland, en nadat het gisteravond een training afwerkte op de prachtige velden bij de Volkswagen Arena, speelt de ploeg uit de Domstad daar vandaag (woensdag) een vriendschappelijke wedstrijd. Daarin is VfL Wolfsburg de tegenstander. De aftrap is in Wolfsburg om 13.00 uur.

Nadat FC Utrecht zondagmiddag in Arnhem tegen Europa League-deelnemer Vitesse met 1-1 gelijkspeelde, wacht vanmiddag een oefenpartij tegen een team dat weliswaar deze jaargang niet in Europees verband actief is, maar wel over ongelooflijk veel kwaliteit beschikt. De groen-witten zijn de voorbije drie duels in de 1. Bundesliga ongeslagen en in die reeks zit onder meer een puntendeling met FC Bayern München. Nota bene in München werd het twee weken geleden 2-2.

Ongeslagen onder Schmidt
FC Bayern München-uit was de tweede partij onder leiding van trainer Martin Schmidt, die halverwege vorige maand de Nederlander Andries Jonker opvolgde. Onder Schmidt’s vleugels verloor de club die onlosmakelijk met Volkswagen is verbonden nog geen enkele partij. Ook Werder Bremen en FSV Mainz 05 speelden namelijk gelijk tegen het VfL Wolfsburg van Schmidt.

IJzersterke ploeg
In de kleedkamer van de Duitsers zitten voetballers uit tal van landen en bovendien de nodige gereputeerde profs. Zo maken onder anderen Mario Gómez, John Anthony Brooks, Divock Origi, Ignacio Camacho en Yunus Malli deel uit van de VfL Wolfsburg-selectie, evenals de Nederlanders Jeffrey Bruma en (de in Utrecht geboren) Riechedly Bazoer. Hoewel er geen internationals van de partij zijn vanmiddag, staat één ding buiten kijf: FC Utrecht kan de borst natmaken en treft een ijzersterke opponent.

Foto’s, filmpjes en verslag via social media
Een kijkje achter de schermen in Wolfsburg krijg je via de soclal media-accounts van FC Utrecht. Volg de club op Instagram en Snapchat voor filmpjes en foto’s vanuit de Autostadt. Live verslag van de wedstrijd doet FC Utrecht via Twitter.

FC Utrecht arriveerde gisteren in Wolfsburg en trainde er 's avonds. Een impressie van de training en een vooruitblik op het treffen met VfL Wolfsburg van Erik ten Hag en Lukas Görtler: