Voor FC Utrecht is editie 2017/2018 van het toernooi om de KNVB Beker ten einde. De Domstedelingen verloren vanavond (woensdag) in De Koel met 3-1 van VVV-Venlo.

Als je kijkt naar hoe de kaarten zijn geschud na ruim vijftig minuten spelen bij de KNVB Bekerwedstrijd VVV-Venlo - FC Utrecht, dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat er een col van de hoogste categorie op de weg naar De Kuip ligt voor FC Utrecht. Want: de Domstedelingen staan niet alleen met 2-0 achter, maar spelen bovendien met een man minder. Aanvoerder Willem Janssen moet, nota bene op het veld waar het voor hem allemaal begon, na dik vijftig minuten spelen inrukken: twee keer geel.

Wachten op wat komen gaat
Wie de Utrechters een warm hart toedraagt en aan die feiten voorbij gaat en kijkt naar wat er op het veld gebeurt, zal een tikkie optimistischer gestemd zijn. De ploeg van Erik ten Hag is namelijk op jacht naar de aansluitingstreffer, en de Venlose equipe kruipt ver in z’n schulp. Wachtend, bijna, op wat komen gaat.

Touwtjes in handen
Wat komt, dat is een doelpunt van Gyrano Kerk. De aanvaller staat nog maar een paar minuten binnen de lijnen, of hij luistert zijn invalbeurt op met een fraaie goal. In de verre hoek vliegt de bal binnen: 2-1. Er is dan een dik uur gespeeld op het kunstgras in De Koel, en hoewel FC Utrecht nog altijd op achterstand staat en met een man minder speelt, is de FC uit de Domstad op dat moment de ploeg die de touwtjes in handen heeft.

Jagen op de gelijkmaker
Kansen volgen. Een schot van Sander van de Streek, gevaar via Dario Dumic, een aardige mogelijkheid ook voor Cyriel Dessers. De 2-2 is vele malen dichterbij dan de 3-1, zou je zeggen. De Venlose supporters houden de adem in. ‘Het zal toch niet?’ De Utrechtse Twaalfde Man, in 362-voud vanavond, gaat er nog eens goed voor staan. ‘Come on Utreg!’, klinkt het uit vele kelen.

Uitgeschakeld
Maar de wedstrijd eindigt zoals-ie begint voor FC Utrecht: naar. Moreno Rutten joekelt tien minuten voor tijd de 3-1 tegen de touwen en maakt daarmee een einde aan de bekeraspiraties van dit seizoen van FC Utrecht, dat in de eerste twintig minuten van de partij ook al doelpunten moet slikken van Lennart Thy en Torino Hunte; zij maken respectievelijk de 1-0 en de 2-0 in een fase van de partij waarin de VVV’ers heersen in hun eigen Koel. FC Utrecht recht na de break nog wel de rug, maar uitschakeling in de beker kan niet worden voorkomen.

VVV-Venlo - FC Utrecht 3-1 (2-0)
2. Lennart Thy 1-0
20. Torino Hunte 2-0
61. Gyrano Kerk 2-1
82. Moreno Rutten 3-1

Gele kaarten: Nils Röseler, Lennart Thy, Damian van Bruggen (VVV-Venlo), Sander van de Streek, Cyriel Dessers, Dario Dumic (FC Utrecht).

Rode kaart: 52. Willem Janssen (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 3.928.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling VVV-Venlo:
Delano van Crooij; Moreno Rutten, Nils Röseler, Damian van Bruggen, Roel Janssen (90+2. Jens Janse); Kelechi Nwakali (89. Terry Antonis), Clint Leemans, Ralf Seuntjens; Vito van Crooij, Lennart Thy, Torino Hunte (46. Tarik Tissoudali).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Edson Braafheid, Robin van der Meer (32. Matty Willock); Willem Janssen, Sander van de Streek, Urby Emanuelson, Yassin Ayoub (83. Nick Venema); Cyriel Dessers, Lukas Görtler (58. Gyrano Kerk).