FC Utrecht O19 werd vanmiddag door Ajax O19 afgetroefd. 

Het team was niet in staat om weerstand te bieden aan het voetbal dat de Amsterdammers op de mat legden. In de nabespreking vatte trainer Robert Wijnands het als volgt samen:" Wij hebben vanmiddag een goed pak op de broek gehad van een beter Ajax. Ik miste vandaag bij mijn spelers de absolute wil om er iets van te maken, waardoor ze elkaar genadeloos hebben laten zakken. Zoals de 3e goal van Ajax binnenvalt, dat kán dus niet." 

Het was vanaf de aftrap al te zien: er was te veel ontzag voor de tegenstander. En dat gaf een kettingreactie: er werd niet 100% gestreden, daardoor kwam er teveel ruimte en dat gaf een thuisploeg te zien die continue achter de tegenstander aan liep. En als het soms dan toch lukte, dan was Ajax in staat om het voetballend op te lossen.

Van enige opbouw aan Utrechtse kant was weinig tot geen sprake. Ajax zette snel druk en de oplossing werd niet gezien. Het resultaat: veelal de lange bal. De duels die daardoor voorin uitgevochten moesten worden werden te vaak beslecht in het voordeel van de Amsterdammers. De afvallende bal was prooi voor hen. Nee, veel Utrechtse eer was er vandaag niet te halen.

Ofschoon, er waren wel een paar spaarzame momenten waarin Utrecht gevaarlijk werd. Mohamed Mallahi had, na ruim een half uur spelen, de eerste grote kans, maar hij schoot op de lat. Net na de hervatting was het dezelfde Mallahi die kon uithalen en de buitenkant van de paal schampte. Dat gebeurde óók, de voor Dino Janssen ingevallen, Zep Swijghuisen. Kort na zijn entree vond hij ook de paal op zijn weg.

Verder dan een buitenspel goal kwam de thuisploeg niet. Maar was het wel buitenspel? Dereck Darkwa stond volgens sommigen, die op dezelfde hoogte stonden als de assistent-scheidsrechter, juist niet in buitenspelpositie toen hij werd aangespeeld en de bal in de lange hoek werkte. Scherprechter Aboujid vond echter van wel, dus ging de treffer niet door.

Het laatste woord is voor trainer Wijnands: "We zijn gewogen en te licht bevonden. Tegen deze tegenstander hebben wij vandaag onvoldoende kunnen brengen. Wat we op de mat legden was te weinig, te mager. Maar dit is wel het niveau wat wordt geëist, het niveau waarop we willen spelen. We zullen nog een paar van zulke tegenstanders tegenkomen. De lat ligt dus hoog. We kunnen aan de bak!"


FC Utrecht O19 - Ajax O19 0-5
08. 0-1 Sven Botman
37. 0-2 Jasper ter Heide
58. 0-3 Saku Tuomas Severi
75. 0-4 Mitchel Bakker
85. 0-5 Victor Christoffer Jensen

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Dehninio Muringen (63. Sylian Mokono), Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Tanay Uzan (80. Rashaen de Windt), Mohamed Mallahi, Stijn Schilder, Dereck Darkwa, Jayden Macknack (65. Vinicius Loureiro), Dino Janssen (60. Zep Swijghuisen).