Het tweede seizoen van de edivisie gaat op donderdag 12 oktober officieel van start. In 34 speelrondes strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs om het landskampioenschap in FIFA 18. Met een volledige competitie, een nog competitiever deelnemersveld, meer video's en uitzendingen op FOX Sports, trapt de edivisie af voor een veelbelovend tweede seizoen.
 
De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Komend seizoen gaan de Eredivisieclubs dubbel zoveel wedstrijden spelen: in twee competitiehelften van elk 17 speelrondes en een play-off wordt gestreden om de landstitel. De edivisie wordt zowel op de PlayStation 4 (eerste seizoenshelft) als Xbox One (tweede helft van de jaargang) gespeeld.
 
Werd FC Utrecht vorig seizoen in de edivisie nog vertegenwoordigd door Lode de Boo, deze jaargang is het Danny Hazebroek die namens de FC uit de Domstad aan de knoppen zit. De Culemborger werd onlangs door FC Utrecht overgenomen van Excelsior en ging daardoor de boeken in als de eerste speler die binnen de edivisie een transfer maakte.
 
FOX Sports: ook het thuis van de edivisie
Nieuw komend seizoen is dat de wedstrijden in de edivisie eerst op FOX Sports worden uitgezonden en later pas op YouTube. Rob Labree, Director Programming & Production FOX Sports: “FOX Sports is het thuis van de Eredivisie. En nu dus ook van de edivisie, waarmee we de beleving van het Eredivisievoetbal voor de fans nog verder versterken en vergroten. Het is immers al tien jaar onze missie om zoveel mogelijk mensen het Eredivisievoetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. Het omarmen van de edivisie is daarop een logische toevoeging, waarmee we bovendien een specifieke, jongere doelgroep bereiken.”
 
De samenwerking met FOX Sports biedt edivisie de mogelijkheid om de kwaliteit van de uitzendingen naar een hoger niveau te tillen en om meer video's rondom de competitie uit te brengen. Zo verschijnen er dit jaar samenvattingen van alle edivisie-wedstrijden, wordt in Studio edivisie nagepraat met analisten en vinden er vriendschappelijke duels plaats tussen bekende Nederlanders en eSporters. Na de eerste uitzending op FOX Sports komen de wedstrijden ook vrij beschikbaar op andere online platformen.
 
De aftrap voor het nieuwe edivisie seizoen is op donderdag 12 oktober in een speciale uitzending van Studio edivisie. In de weken daarna worden de wedstrijden uitgezonden op dinsdag, woensdag en donderdag, synchroon aan het Eredivisie-speelschema. Gedurende de kerstvakantie worden de nu al gespeelde wedstrijden van de Eredivisie ingehaald.
 
'edivisie wordt volwassen'
Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV, is verheugd met de nieuwe stappen van de edivisie: “Lev Vinken maakt zijn debuut als huurspeler bij Sparta, Danny Hazebroek maakt een overstap van Excelsior naar FC Utrecht, terwijl Heracles Almelo een compleet eSports jeugdteam is gestart. De Eredivisieclubs gaan zich steeds serieuzer inmengen in de eSports, terwijl ook onze belangrijke mediapartner FOX Sports is aangehaakt bij de productie. De edivisie wordt volwassen.”