De beloftenploeg van FC Utrecht bleef vanavond (vrijdag) met lege handen in ‘s-Hertogenbosch. Aan kansen geen gebrek voor de Utrechters, aan doelpunten wel. Jong FC Utrecht verloor met 1-0 van FC Den Bosch.

Om je vingers bij af te likken, zo overheerlijk zijn de solo’s die Sylla Sow zo nu en dan uit zijn heupen schudt. De schaduwspits laat een keer of drie een reeks aan Bosschenaren verbijsterd achter, maar telkens levert het net niet een doelpunt of een assist op. Op het kunstgrasveld in De Vliert swingt de beloftenploeg bij vlagen, maar is het niet streng genoeg voor de opponent. De solo's van Sow zijn wat dat betreft exemplarisch.

Kansen zat
In die zogeheten eindfase, dus eigenlijk op het moment dat de Utrechters echt goed in de buurt van de Bossche doelman komen, wordt te lief gespeeld. Niet meedogenloos genoeg. Wel blaffen, dat wel. Maar niet bijten. Mitchell van Rooijen, bijvoorbeeld, krijgt in zowel de eerste als de tweede helft een grote kans. In de eerste helft kopt hij van dichtbij tegen Kees Heemskerk op, in de tweede helft werkt hij de bal achter zijn standbeen langs naast het doel. Jeredy Hilterman sticht gevaar, Odysseus Velanas doet dat ook, Nick Venema krijgt mogelijkheden, net als Jan-Willem Tesselaar. Maar het mag allemaal niet baten.

Efficiency troef
FC Den Bosch toont zich een stuk meer efficiënt. Het is niet dat de Bosschenaren slechts één kans krijgen, maar toch zeker minder dan de Domstedelingen. Al bij de eerste serieuze dreigende situatie is het raak. Aan buitenspel wordt tenauwernood ontsnapt, en van dichtbij tikt Sven Blummel na zeven minuten voetbal de bal in het doel: 1-0.

Geen geluk op Vrijdag de Dertiende
Vanaf dat moment gaat Jong FC Utrecht de tegenstander en de achterstand, voetballend gezien, op een prima wijze te lijf. Er wordt vrij solide verdedigd, goed spel gespeeld en er komen kansen. Maar op Vrijdag de Dertiende is het (onder meer) geluk waar het de talenten uit de Domstad aan ontbreekt.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 1-0 (1-0)
8. Sven Blummel 1-0

Gele kaarten: Sven Blummel (FC Den Bosch), Jeredy Hilterman, Giovanni Troupée, Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 2.688.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Den Bosch:
Kees Heemskerk; Mats Deijl, Sam Kersten, Bart Biemans, Jonas Heymans; Jens van Son, Niek Vossebelt (76. Luuk Brouwers), Muhammed Mert; Sven Blummel, Dennis Kaars (88. Jort van de Sande), Oussama Bouyaghlafen (61. Zija Azizov).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg (79. Louk Dekkers), Robin Zwartjens, Conner Blöte; Rick van der Meer, Karim Loukili, Odysseus Velanas, Sylla Sow; Mitchell van Rooijen (61. Nick Venema), Jeredy Hilterman (71. Jan-Willem Tesselaar).