Jupiler League-voetbal vanavond in Stadion Galgenwaard. Jong FC Utrecht speelt tegen MVV Maastricht. De partij begint om 20.00 uur.

De voorbije twee partijen die de beloftenploeg van FC Utrecht speelde in de Jupiler League werden met het kleinst mogelijke verschil verloren. In Amsterdam bleek Jong Ajax met 2-1 te sterk voor de Utrechters, die afgelopen week met 1-0 moesten buigen voor FC Den Bosch. In beide uitduels zat er absoluut meer in voor het team van trainer/coach Robin Pronk, dat niet het maximale haalde uit de kansen die het kreeg.

‘Verder dan vorig jaar’
“Als je kijkt waar we met Jong FC Utrecht nu zijn en je vergelijkt dat met waar we een jaar geleden waren, dan zijn we nu veel verder”, zei Pronk afgelopen week na afloop van het duel met de Bosschenaren. “Gek genoeg uit zich dat niet in punten; vorig seizoen hadden we er acht na negen duels, nu zes.”

Sterrendragers in de middenmoot
Het had weinig gescheeld, of MVV Maastricht had dit seizoen niet tegen het beloftenteam van FC Utrecht gespeeld, maar tegen het eerste elftal. De Limburgers plaatsten zich immers voor de finale van de play-offs om promotie afgelopen jaargang, maar legden het daarin af tegen streekgenoot Roda JC Kerkrade. Zodoende gaan de Sterrendragers voor het achttiende seizoen op rij trachten promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Yildirim terug in Utrecht
Vooralsnog ligt de ploeg van Ron Elsen niet bepaald op koers; het team staat negende. De ploeg won drie keer, speelde drie keer gelijk en verloor drie maal. Ook de doelcijfers zijn in perfecte balans: veertien goals voor, veertien treffers tegen. Eén van de uitblinkers bij de Limburgers is een oude bekende: Atilla Yildirim. De aanvaller, dit seizoen al goed voor drie doelpunten, debuteerde op 19 december 2010 in FC Utrecht’s eerste elftal en scoorde toen direct in het duel met VVV-Venlo. Na die pot zouden nog 2 speelminuten volgen voor Yildirim in het Utrechtse vlaggenschip. Daarna diende hij tal van Turkse clubs, om deze zomer weer terug te keren in Nederland.

Tickets online en in de FC Utrecht Fanshop
De Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht - MVV Maastricht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop, die vandaag open is van 10.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Voor wie niet komt kijken: FC Utrecht doet van de wedstrijd live verslag via Twitter en er komen flitsen van het duel voorbij in het FOX Sports-programma Voetbal Op Vrijdag.