FC Utrecht en AZ stonden afgelopen seizoen in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegenover elkaar. De inzet van die dubbele ontmoeting was deelname aan de voorrondes van de Europa League. Na een 3-0 nederlaag in Alkmaar volgde een sensationele partij in Utrecht. Na 90 minuten stond het 3-0 en na strafschoppen won FC Utrecht met 4-3. Nacer Barazite schoot FC Utrecht Europa in.

Twee weken voor de eerste play-off confrontatie tussen beide teams, afgelopen seizoen, had FC Utrecht in het AFAS Stadion het Eredivisie-onderonsje al gewonnen. Het werd toen 2-3 voor de Utrechters.

FC Utrecht verloor geen van de laatste 4 Eredivisie-uitwedstrijden die het speelde tegen AZ.

De laatste keer dat de Utrechters in Alkmaar moesten buigen voor AZ, was op 4 april 2013. Het werd toen liefst 6-0 voor de ploeg uit de Kaasstad.

Geen van de eerdere 37 Eredivisie-edities van AZ - FC Utrecht eindigde in 0-0.

AZ won geen van zijn laatste 3 Eredivisiepartijen.

Alleen Feyenoord (72 stuks) kreeg dit seizoen minder schoten op doel tegen dan FC Utrecht: 73.

FC Utrecht hield deze jaargang 3 keer de nul. Alleen Ajax en Feyenoord (beiden 4 maal) noteerden vaker een clean sheet.

In de laatste 2 thuispartijen die AZ speelde, kwam de ploeg uit Alkmaar niet tot scoren. Excelsior ging in Noord-Holland met 0-2 winnen, Feyenoord met 0-4.

FC Utrecht’s clubtopscorer Cyriel Dessers maakte 3 van zijn 4 Eredivisiedoelpunten in uitwedstrijden.

In geen van de 86 Eredivisiepartijen die AZ’s Alireza Jahanbakhsh speelde, werd het 0-0. Alleen voormalig PSV-speler Piet Fransen speelde meer Eredivisieduels zonder ook maar een keer 0-0 te spelen: 87 stuks.