De Jupiler League-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Helmond Sport eindigde vanavond (vrijdag) zoals hij begon: in 0-0. Toch was het waterballet op De Westmaat bepaald niet onaangenaam om te aanschouwen.

Never a dull moment in Bunschoten-Spakenburg. In elk geval niet deze vrijdagavond tussen 20.00 en 22.17 uur. In die 137 minuten worden onder meer 93 minuten van de Jupiler League-partij tussen Jong FC Utrecht en Helmond Sport afgewerkt. Tel daar een kwartier theepauze bij op, en je komt tot de conclusie dat er een gapend gat overblijft. Da’s de duur van de staking, vanwege waterbubbels onder de kunstgrasmat van IJsselmeervogels. Die bubbels gaan gelukkig zoals ze helaas ook komen: vanzelf.

Heus in de hoofdrol
Voor de rust, in de stromende regen en met zo nu en dan zelfs wat geflits en gerommel op de achtergrond, is het Menno Heus die de heldenrol voor zich opeist. De doelman van Jong FC Utrecht maakt dat sommige meegereisde Helmonders zich bijkans de haren uit het hoofd trekken. Denken de geplaagde Brabanders eindelijk eens op voorsprong te komen en de eerste overwinning van het seizoen diep in de ogen te kunnen kijken, ligt die sluitpost uit Amersfoort er weer voor. En weer. En nog eens. En opnieuw.

Understudy Van Gassel
Na de break toont Stijn van Gassel aan een prima understudy van Heus te zijn. De goalie uit Helmond weet de spotlights herhaaldelijk op zich gericht, en treedt dan steeds met verve op. Hij maakt knappe pogingen van onder meer Nick Venema, Odysseus Velanas en Sylla Sow onschadelijk. En kijkt in de blessuretijd gelukzalig naar de arbiter, als die besluit na een overtreding op Sow de bal niet op de stip te leggen. Een gelukje wellicht voor de bezoekers.

De optelsom
De optelsom van Jong FC Utrecht - Helmond Sport is 137 (minuten) en 0 (doelpunten) en twee keer 1: allebei een punt. Onder de streep valt daar door beide trainers vermoedelijk mee te leven.

Volgende week naar Amsterdam
Voor Jong FC Utrecht gaat de competitie vrijdag verder. Op De Toekomst in Amsterdam is dan Jong Ajax de tegenstander van de talentenploeg uit de Domstad.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Rick van der Meer, Jeredy Hilterman (beiden Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 565.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Redouan El Yaakoubi, Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer, Odysseus Velanas, Karim Loukili (90+1. Louk Dekkers), Sylla Sow; Bilal Ould-Chikh (78. Jan-Willem Tesselaar), Nick Venema (61. Jeredy Hilterman).

Opstelling Helmond Sport:
Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis (70. Maiky Fecunda), Gevero Markiet, Robert van Koesveld, Jason Bourdouxhe; Grad Damen, Robert Braber, Jordy Thomassen; Giovanni Hiwat (77. Joey Godee), Arne Naudts (83. Charlton Vicento), Furhgill Zeldenrust.