Een week na het treffen met titelkandidaat SC Cambuur in Leeuwarden wacht voor Jong FC Utrecht opnieuw een duel met een ploeg waarvan wordt verwacht dat die meedoet om het kampioenschap in de Jupiler League: De Graafschap. Het treffen tussen de talenten uit de Domstad en de Achterhoekers begint om 20.00 uur aan de rode zijde van De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg.

Jong FC Utrecht heeft een bizarre vierde speelronde van dit seizoen achter de rug. Vorige week in Leeuwarden werd de wedstrijd tegen SC Cambuur vanwege een door de vele regenval opbollend kunstgrasveld bijna drie kwartier uitgesteld, waarna die partij na een bedenkelijk rookbommeninitiatief op de Friese tribunes ook nog even werd stilgelegd. Ondanks de waanzinnige omstandigheden én de sterke tegenstander hielden de Utrechters de rug recht. Ze pakten een punt tegen de titelkandidaat die door Marinus Dijkhuizen wordt getraind: 2-2.

‘Op dit resultaat doorpakken’
“Het was een gekke avond. Eigenlijk hebben we drie helften gespeeld”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht vorige week in Friesland. “Het was een enorme leerschool voor deze jongens, die vanavond met veel verschillende facetten te maken hebben gehad. Mentaal zijn wij echter rechtop blijven staan en daarom is dat punt zeker te billijken. We moeten op dit resultaat doorpakken en de teamprestatie vieren.”

Diverse oude bekenden
Dat doorpakken moet dan gebeuren tegen De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong, die over onder anderen de voormalige FC Utrecht-spelers Filip Bednarek, Myenty Abena en Mark Diemers kan beschikken, staat na vier speeldagen in de middenmoot. De Doetinchemmers wonnen één keer, speelden twee keer gelijk en trokken één keer aan het kortste eind. Voor De Graafschap-verdediger Kevin van Diermen is het duel met de Utrechters bijzonder, juist omdat het op De Westmaat wordt gespeeld. De geboren Spakenburger speelde in de jeugd voor IJsselmeervogels.

Kom kijken naar de FC Utrecht-talenten!
Kom vanavond kijken naar de FC Utrecht-talenten! De wedstrijd tegen De Graafschap begint om 20.00 uur. Kaarten zijn tot 13.00 uur in de FC Utrecht Fanshop en via INTERNET verkrijgbaar en vervolgens weer vanaf 19.00 uur aan de kassa’s van De Westmaat. Niet van de partij? Volg dan het verslag van FC Utrecht op Twitter en kijk via Instagram en Snapchat mee achter de schermen.