Met een 2-0 overwinning op FC Volendam O19 op zak stapte FC Utrecht O19 gisteravond van het veld. Voor de thuisploeg was Mohamed Mallahi 2 keer succesvol. De 1e keer was al na ruim een kwartier spelen. Door goed opkomen van Dehninio Muringen en met een fijne combinatie werd de Volendamse verdediging met succes op de proef gesteld. De 2e goal viel een goed kwartier voor tijd. En ook nu weer ging daar prima combinatievoetbal aan vooraf, met Gabriel Culhaci als startpunt. Twee prima doelpunten, als resultaat van goed samenspel.

Tussen de beide doelpunten in, is de thuisploeg eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Voetballend waren ze de bovenliggende ploeg. FC Volendam was niet bij machte dit om te keren. En daarmee is eigenlijk het verhaal van deze wedstrijd wel verteld.

Trainer Robert Wijnands vatte het als volgt samen: "Door 2 goals op de juiste momenten te maken was dit een verdiende overwinning, vind ik. Ik zag vanavond een prima teamprestatie en ben tevreden over de invulling. Geen kritische noot? Jawel! Wij moeten er voor waken dat wij het veld niet te lang maken en er dus voor zorgen dat we korter op elkaar blijven spelen. Doen we dat niet, dan spelen wij de tegenstander in de kaart. Dat gegeven zullen we mee moeten nemen naar de komende wedstrijd."

De komende wedstrijd is a.s. zaterdag 30 september. Dan komt Ajax O19 op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

FC Utrecht O19 - FC Volendam O19 2-0
13. 1-0 Mohamed Mallahi
73. 2-0 Mohamed Mallahi

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Dehninio Muringen (90. Mark Pabai), Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Vinicius Loureiro, Mohamed Mallahi, Tanay Uzan (63. Stijn Schilder), Dereck Darkwa (83. Rashaen de Windt), Jayden Macknack (90. Karam el Ayoubi), Zep Swijghuisen (60. Dino Janssen).