Zaterdag 2 september heeft FC Utrecht Onder 11 in nieuwe samenstelling voor het eerst op zaterdag op Zoudenbalch gespeeld. Onder uitstekende omstandigheden werden er in een drieluik de degens gekruist met De Graafschap O11 en Vitesse O11.

Om 9.30 werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen De Graafschap. De jongens waren geconcentreerd op het zo goed mogelijk uitvoeren van hun taak. Voorafgaand aan de wedstrijd werden aan de hand van de wedstrijdbeelden van woensdag (Heerenveen O11 thuis) opdrachten aan de spelers meegegeven. De Graafschap startte fanatiek en maakte het Utrecht op beide velden lastig. Desalniettemin had FC Utrecht een overwicht. Doelpunten konden niet uitblijven. In het tweede blokje zetten de jonge Domstedelingen de dominantie om in doelpunten.

Na afloop van de eerste wedstrijd was er een pauze van 50 minuten waarin Vitesse en De Graafschap het tegen elkaar opnamen. FC Utrecht zocht direct de videoruimte op om de beelden van de momenten waarop is getraind, te analyseren. Met een gezond tussensdoortje in de hand werd er gesdiscussieerd over spelsituaties. Leuk om te zien dat de kinderen al een duidelijke mening over het spel hebben.

Na de pauze stond Vitesse O11 op het programma. Vitesse en Utrecht waren aan elkaar gewaagd. Op beide velden werd er voor iedere meter gestreden. Kansen waren er voor Vitesse en FC Utrecht. Vitesse sprong efficiënter met deze kansen om. Was winst het belangrijkste? Absoluut niet. De spelers hebben winst geboekt als het gaat om de doelstelling waar de hele week op is getraind. Dat de jongens hebben laten zien dat zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen is een groot compliment en biedt perspectief voor grote stappen aankomend seizoen!