Met 0-6 was FC Utrecht vanavond (woensdag) te sterk voor Hoofdklasser Ajax Amateurs. In de Amsterdam ArenA stond oefenmeester Erik ten Hag van FC Utrecht met een goed gevoel voor de camera van FC Utrecht’s clubkanaal.

“Het was een verplichting om van de amateurs van Ajax te winnen”, vertelde trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht na afloop van de partij tegen de Amsterdammers. “Dat hebben we op een goede manier gedaan. We zijn het op een goede manier aangevlogen. We kwamen heel snel op voorsprong en bouwden die voor de rust goed uit. Er was een dermate verschil, dat we het in de tweede helft konden uitspelen. Het enige wat we onszelf nog meer kunnen wensen, was meer goals.”

Ten Hag was content over de manier waarop de Utrechters omgingen met de speelwijze van Ajax Amateurs; die volgens een typisch Ajax-systeem opereerden. “We hebben er uitstekend ingespeeld op hun spel. Ze willen voetballen, zijn bereid risico’s te nemen. Daar hebben we uitstekend op ingespeeld door de bal achter de laatste linie te spelen en op die wijze een aantal goals te maken. Prima gespeeld”, oordeelde Ten Hag in de ArenA.

“Ik vond dat we het tempo hoog hadden moeten houden”, vertelde de oefenmeester over de tweede helft, waarin niet meer werd gescoord. “Dat ze op een gegeven moment het gas er af halen en de wedstrijd uitspeelden, is logisch. We speelden wel zakelijk, lieten niets toe. Een paar goals extra was wel lekker geweest.”

Matty Willock maakte in FC Utrecht’s eerste elftal zijn eerste speelminuten; negentig stuks. De van Manchester United gehuurde middenvelder was bij diverse goals betrokken en maakte één treffer in Amsterdam. “Hij moet nog wennen aan het systeem. Dat hij kan voetballen is duidelijk. Daarin heeft hij ons al bevestigd. Nu moet hij zorgen dat hij competitie gaat maken zodat hij in het team kan komen. Dat het een speler is waaraan we nog heel veel plezier kunnen beleven, lijkt me wel duidelijk.”