De beloftenploeg van FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion knokten de manschappen van trainer/coach Robin Pronk zich twee keer terug na een achterstand: 2-2.

De blijdschap is groot bij de spelers van Jong FC Utrecht. Een klein kwartier is er nog te spelen in het Mandemakers Stadion als de bal op een meter of twintig van het doel ligt. Bilal Ould-Chikh en Karim Loukili melden zich bij de bal. RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen piekert: wie gaat ‘m nemen? Ould-Chikh? Loukili? Het is Loukili. En de middenvelder kiest voor de hoek die je eigenlijk juist niet zou verwachten. Des te groter het effect. De bal vliegt tegen de touwen, de 2-2 is een feit. Loon naar werken.

Werken
Werken, dat moeten de beloften uit Utrecht. Werken in de tweede helft, om de extreem late 2-1 van Roland Bergkamp - met het allerlaatste balcontact van de eerste helft zet hij RKC Waalwijk op voorsprong - weg te poetsen. En werken doen de Utrechters. Ze maken meters, gaan geen fysiek duel uit de weg en krijgen kansen. En, uiteindelijk dus, scoren.

Terugknokmodus
Daan Rienstra is het die Jong FC Utrecht als eerste pijn doet. Hij prikt de bal prachtig in de verre hoek binnen en zet RKC Waalwijk na een kwartier spelen op het Brabantse kunstgras op voorsprong (1-0). Ook dan moet Jong FC Utrecht dus in de terugknokmodus. En die vindt de ploeg van oefenmeester Pronk. Een prachtig doelpunt is het resultaat. Sylla Sow ontsnapt aan buitenspel, trekt naar binnen en schiet in de korte hoek knap binnen: 1-1.

Kansen op de winnende
In het laatste kwartier van de wedstrijd kan het nog beide kanten op. RKC Waalwijk is dicht bij een derde doelpunt via invaller Dylan Seys, die na een handige actie hard in het zijnet schiet. Ook Jong FC Utrecht komt nog diverse keren in de buurt van het Brabantse doel, maar heeft in de afronding de wind niet mee.

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht 2-2 (2-1)
16. Daan Rienstra 1-0
31. Sylla Sow 1-1
45. Roland Bergkamp 2-1
78. Karim Loukili 2-2

Gele kaarten: Paul Quasten, Daan Rienstra, Gigli Ndefe (RKC Waalwijk), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.339.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etiënne Vaessen; Gigli Ndefe, Jan Lammers, Henrico Drost, Paul Quasten (57. Mohamed Mezghrani); Nikki Baggerman, Noël de Graauw, Daan Rienstra (75. Serginho Greene); Chovanie Amatkarijo, Roland Bergkamp, Said Bakari.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Bart Sinteur, Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer (69. Jeredy Hilterman), Redouan El Yaakoubi (63. Karim Loukili), Odysseus Velanas, Sylla Sow (85. Louk Dekkers); Bilal Ould-Chikh, Mitchell van Rooijen.