FC Utrecht O17 heeft in de eerste competitiewedstrijd een punt overgehouden aan de confrontatie met de leeftijdsgenoten van AZ. Dat zag er in de rust echter niet naar uit. Utrecht stond toen met 0-2 achter en had in de eerste helft niet echt voor veel gevaar gezorgd. Een schot net voorlangs het doel van AZ keeper Mees Bakker was eigenlijk het enige serieuze wapenfeit van de Utrechters. AZ daarentegen had wellicht al voor rust meer afstand kunnen nemen, maar Utrecht keeper Wessel Speel was er met twee fantastische reddingen verantwoordelijk voor dat Utrecht in de tweede helft nog uitzicht had op een goed resultaat.
Trainer Ruud Heus zag zijn ploeg vanaf de aftrap wel redelijk in de organisatie staan, maar constateerde al snel dat met name het vooruit verdedigen onder de maat was. Hij zag zijn ploeg dan ook apathisch reageren op de vlot combinerende Alkmaarders en binnen 12 minuten stond Utrecht met 0-2 achter. Twee vrije trappen konden ongehinderd worden binnengekopt.

Na rust echter een ander Utrecht dat nu wel initiatief nam en daarmee veerkracht toonde. Utrecht spits Amoros Nshimirimana was in die tweede helft goed op dreef en moeilijk af te stoppen voor de Alkmaarse verdedigers anders dan door overtredingen. Utrecht profiteerde maximaal: eerst schoot Akif Hancer vanaf de linkerkant een vrije trap in de kruising en zijn collega Djevencio van der Kust deed datzelfde even later aan de andere kant en zo kantelde de wedstrijd volledig. Zeker toen Nshimirimana zelf Utrecht tien minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong zette. Drie minuten later was het echter weer gelijk en kon het nog alle kanten op. De kansen regen zich in die laatste fase aaneen, maar gescoord werd er niet meer. Beide trainers hielden er logischerwijs een tweeslachtig gevoel op na, want beide teams gaven een voorsprong weg. Het publiek was dus de winnaar, had een leuke wedstrijd gezien met veel kansen en doelpunten. Het thuispubliek had zelfs een applaus over voor de veerkracht van de Utrechters. En dat was terecht vond ook Heus: “Ik weet niet of het spanning was, maar in de eerste helft stonden we erbij en keken ernaar. Dat was na rust gelukkig anders en dan zie je ook dat we stappen maken en ook in balbezit beter beginnen te worden . Jammer dat we de 3-2 toch weer weggeven, maar ja ik moet zeggen dat ik in de rust had getekend voor deze uitslag.”
 
Scoreverloop:
“05  0-1  Bram Franken
“11  0-2  Mounir El Guebli
“55  1-2  Akif Hancer
“65  2-2  Djevencio van der Kust
“69  3-2  Amoros Nshimirimana
“72  3-3  Jeffrey van der Heijden
 
Opstelling FC Utrecht O17:  Wessel Speel, Sedessio Spier, Raymond Huizing, Reda Akmum, Salvador Rang, Jaden Airewele, Akif Hancer (“74  Mudi van Houten), Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana, Malik Trustfull, Aaron Agbomson (“61 Ayouba Kosiah).