De eerste klap is een daalder waard. Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen boekte de talentvolle selectie van trainer Robert Wijnands een even keurige als ruime overwinning op FC Groningen O19. Het werd 1-5. 

Mohamed Mallahi scoorde 3 keer, maar was daarmee niet de meest opvallende speler van de dag. Met zijn 3 doelpunten verhulde hij zijn matige optreden in de 1e helft. Nee, zonder anderen te kort te doen liepen de meest opvallende spelers vanmiddag op het middenveld: Vinicius Cardoso Loureiro, Jayden Macknack en Stijn Schilder. Deze speelden een prima partij voetbal en waren van absolute meerwaarde voor het team.

FC Groningen zette vanaf het beginsignaal vroeg druk om zo de Utrechtse opbouw te verstoren, maar de Utrechters wisten daar goed onderuit te voetballen. De meeste kansen in de beginfase waren voor hen. De thuisploeg zocht haar momenten vooral in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen, maar was zonder succes. Het waren de bezoekers die de score na 20 minuten openden. 

Het begon bij een snelle uitgooi van doelman Fabian de Keijzer die daarmee de opstomende Sylian Mokono bereikte. Hij bediende op zijn beurt Jayden Macknack met een strakke inspeelpass. Macknack maakte beheerst af in de korte hoek.

Even volgde er daarna een fase waarin Utrecht de teugels liet vieren, waardoor Groningen het initiatief over kon nemen maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen. Verder dan een schot voorlangs kwamen de Groningers niet. 

In de 30e minuut wist Utrecht het net voor de 2e keer te vinden. Een slimme dieptebal van Stijn Schilder zette Mohamed Mallahi aan het werk. Hij verschalkte doelman Mats Roorda en bracht de stand daarmee op 0-2. Daarna volgde er een goede Utrechtse periode, waarin zij de wedstrijd controleerde, maar waarin ook te weinig werd geprofiteerd van het slordige Groningse balbezit. Daar was voor rust véél meer uit te halen.

Na de thee start Utrecht niet goed. Iedere voetballer weet hoe belangrijk het is om "goed uit de kleedkamer te komen", zoals dat heet. Daarbij is dat 1e kwartier na de rust zo bepalend. Dat weten de spelers van FC Utrecht O19 natuurlijk ook, maar ze verzuimden het vanmiddag in praktijk te brengen. Met als gevolg dat FC Groningen al na 2 minuten de aansluitingstreffer kon laten aantekenen via Deonell Jamie. Dat was schrikken en reden voor de bezoekers om er een paar stapjes bij te zetten. En dat pakte al na 10 minuten in de 2e helft prima uit.

FC Utrecht veroverde de bal en, door snel om te schakelen, weet Jayden Macknack Dereck Darkwa te vinden. Hij brengt in de 55e minuut het verschil weer op 2 goals. Utrecht is duidelijk de bovenliggende partij en brengt dat tot uitdrukking door via Mohamed Mallahi nog 2 keer te scoren. De eerste keer op aangeven van Sylian Mokono, de tweede keer dankzij Dino Janssen, die een uittrap uitstekend met het hoofd verlengd. Met nog ruim een kwartier te spelen is de eindstand bereikt en kan de ploeg van Robert Wijnands tevreden huiswaarts keren. Of is er toch reden om ontevreden te zijn, Robert Wijnands?

"Nou, nee hoor. Ik ben over de teamprestatie erg te spreken. We maken goede goals en boeken een goede overwinning. Maar ik heb ook een fases in de wedstrijd gezien waarin we het initiatief uit handen gaven, het lieten lopen. En dan wordt het toch weer spannend. Vandaag liepen we daardoor geen averij op, maar dat zal niet altijd het geval zijn. Dus die slordigheden moeten er uit".

FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 1-5
20. 0-1 Jayden Macknack
30. 0-2 Mohamed Mallahi
47. 1-2 Deonell Jamie
55. 1-3 Dereck Darkwa
69. 1-4 Mohamed Mallahi
74. 1-5 Mohamed Mallahi

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono (78. Dehninio Muringen), Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Vinicius Cardoso Loureiro, Mohamed Mallahi (85. Rashaen de Windt), Stijn Schilder (90. Karam el Ayoubi), Dereck Darkwa (80. Zep Swijghuisen Reigersberg), Jayden Macknack (77. Tanay Uzan), Dino Janssen.