Tot twee keer toe kwam Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk op achterstand. En tot twee keer toe rechtten de Utrechtse talenten de rug. Het werd 2-2. FCUtrecht.nl zocht in de Waalwijkse catacomben trainer/coach Robin Pronk op voor een nababbel.

“Of ik tevreden ben met een punt? Uiteindelijk wel”, zegt Pronk in de spelerstunnel van het Mandemakers Stadion. “Die 2-1 in de laatste seconde van de eerste helft was wel een kantelpunt. Want juist in het laatste kwartier van de eerste helft werden we beter. We maakten een goede 1-1 en dan denk je: daar gaan we op voortborduren.”

Maar dat plan kon dus de prullenbak in. Want het allerlaatste balcontact van de eerste helft betekende de 2-1 voor RKC Waalwijk. “In de eerste fase van de tweede helft had RKC Waalwijk kunnen uitlopen naar 3-1, maar dat deden ze niet en wij kwamen vervolgens goed terug in de wedstrijd. Dan zie je, en dat wil ik benadrukken, dat we fit zijn. We bleven gaan, en we werden meer en meer dreigend. Daar kwamen kansen uit voort.”

En uiteindelijk dus ook de 2-2. Tot twee keer toe maakten de Utrechters dus een achterstand ongedaan. “Of dat vorig seizoen ook was gelukt in deze fase? Misschien niet. Want toen was de accu na zeventig minuten vaak voor een groot deel op. Nu is dat heel anders. Zelfs met tien man bleven we vorige week tot en met de negentigste minuut tegen De Graafschap gaan”, aldus Pronk.

“Maar we zijn nog wel erg jong. We maken wat foutjes”, zegt de oefenmeester. “Deze 2-1 bijvoorbeeld. Dat mag je één keer gebeuren; en dat was dus vandaag. Vanaf nu mag dat niet meer. Je moet ervan leren.”

Jong FC Utrecht toonde karakter in Waalwijk. “We hebben er toch een gelijkspel uitgehaald. De volgende stap is dat we moeten toewerken naar het op voorsprong komen. Want zoals vandaag, en tegen FC Dordrecht en tegen SC Cambuur; dan spelen we nog te veel vanuit een achterstand.”