De beloftenploeg van FC Utrecht kon het vanavond (vrijdag) niet bolwerken tegen De Graafschap. Een heel goede eerste helft werd opgevolgd door een slechte tweede. Een nederlaag was het resultaat: 1-4. FCUtrecht.nl beschouwde in Bunschoten-Spakenburg na met trainer/coach Robin Pronk.

NatuurlIjk: een verliezende trainer staat na een 1-4 nederlaag niet te springen van geluk. Die is teleurgesteld. Zo ook Robin Pronk, oefenmeester van Jong FC Utrecht, na de verliespartij tegen titelkandidaat De Graafschap. “De meeste teleurstelling zit hem niet in de uitslag, in die 1-4, waarbij in de blessuretijd nog twee treffers werden gemaakt. Het meest teleurstellende was dat we een voorsprong en het feit dat we de boel helemaal in eigen handen hadden, in de tweede helft in een paar minuten tijd helemaal uit handen gaven”, vertelde Pronk in de catacomben van De Westmaat.

Daar, in Bunschoten-Spakenburg, had Pronk zijn ploeg in de rust nochtans gewaarschuwd voor de Doetinchemse stormloop die komen zou. “Je weet dat ze dat gaan doen, bij een 1-0 achterstand in de rust tegen een, zoals zij het zien, jeugdteam. Bij De Graafschap staat er druk op. Die moeten volle bak gaan. Vervolgens gaven wij niet thuis.”

Heel snel na de rust, en nog sneller na elkaar, slikten de Utrechtse beloften de 1-1 en de 1-2. “Dat maakt dan ook weer deel uit van het leerproces dat we doormaken.”

“In het tweede deel van de tweede helft pakten we de draad overigens weer goed op”, merkte Pronk op. “We werden nog enkele keren gevaarlijk, via onder anderen Jeredy Hilterman die een mooie schietkans kreeg. Goed, dat vervolgens dan nog de 1-3 en de 1-4 vallen in de blessuretijd, dat neem ik de ploeg niet zo zeer kwalijk. Ik neem het team wel kwalijk dat we de wedstrijd in de fase na de rust van ons weg lieten lopen. Dat mag niet gebeuren.”