​​Jong FC Utrecht houdt een punt over aan een memorabele avond bij SC Cambuur in Leeuwarden. FCUtrecht.nl sprak trainer Robin Pronk na afloop in de catacomben van het Cambuur Stadion.

“We kunnen leven met een punt,” begint de oefenmeester. “Maar het gaat mij te ver om voor deze wedstrijd de felicitaties in ontvangst te nemen. Toch kunnen we terugkijken op een enerverende avond. Uit bij Cambuur is een gelijkspel een uitstekende prestatie. Door de overtalsituatie na de rode kaart van Schils prikken we de 1-1 binnen en wie weet wat er was gebeurd als we in die overtalsituatie waren blijven spelen. We krijgen na de rode kaart van Cambuur toch iets meer grip op de wedstrijd."

Pronk zag twee spelers met een rode kaart van het veld vertrekken, maar ook hoe de wedstrijd met twee afzonderlijke incidenten bijna een uur vertraging opliep: “Het was een gekke avond. Eigenlijk hebben we drie helften gespeeld. Het was een enorme leerschool voor deze jongens, die vanavond met veel verschillende facetten te maken hebben gehad. Mentaal zijn wij echter rechtop blijven staan en daarom is dat punt zeker te billijken. We moeten op dit resultaat doorpakken en de teamprestatie vieren.”

Terug naar Spakenburg
Volgende week vrijdag speelt Jong FC Utrecht thuis tegen De Graafschap. Die ploeg liep vanavond tegen MVV tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.