Jong FC Utrecht voegde vanavond (vrijdag) andermaal een punt toe aan het totaal. Het werd in Bunschoten-Spakenburg bij IJsselmeervogels 0-0 tegen Helmond Sport. FCUtrecht.nl zocht in de catacomben van de rode zijde van De Westmaat trainer/coach Robin Pronk op voor een nababbel.

“De keepers waren de uitblinkers vandaag”, zegt Pronk na afloop van de doelpuntloze remise. “In de eerste helft had Menno Heus een stel prachtige reddingen en na de rust pakte de keeper van Helmond Sport er een paar ballen ook knap uit. Het kon vandaag beide kanten op, al had ik in de eindfase van de wedstrijd het idee dat als het een kant op zou gaan vallen, dat de onze zou zijn.”

“We hebben vanavond toch 5, 6 goede kansen gehad. Onder anderen via Nick (Venema, red.), Sylla (Sow, red.) en Ody(sseus Velanas, red.) waren we dichtbij een doelpunt”, somde Pronk op. “Helmond Sport werd met name via kopballen na voorzetten vanaf de flanken gevaarlijk.”

Pronk schuift bij partijen waarin de verschillen klein zijn nog wel eens een centrale verdediger mee naar voren. Tegen de Brabanders deed de oefenmeester dat niet. “We hadden voorin al voldoende dreiging, via met name Sylla die een aantal keer heel gevaarlijk werd. Dus hoefden we er niet iemand bij te zetten. Bovendien: achterin stond het goed en wilden we ook niet te veel weggeven.”

Voor de tweede keer dit seizoen werd Jong FC Utrecht geconfronteerd met een partij die tijdelijk werd stilgelegd vanwege water onder het kunstgras. Was dat eerder al zo bij SC Cambuur-uit, nu gebeurde het dus bij Helmond Sport-thuis. “Vervelend, natuurlijk. Je zegt in de rust de nodige dingen, gaat dan het veld op voor de tweede helft en dan kun je niet beginnen vanwege dat water. Dat schiet niet om, maar gelukkig ging de ploeg er prima mee om.”