Vandaag zagen we een heel ander FC Utrecht O19 dan vorige week. Kon de ploeg toen het verschil maken en de tegenstander domineren, vandaag kwam dat er niet tot nauwelijks uit. Dat had zeker met de tegenstand van ADO Den Haag te maken, maar ook met de mindset van de ploeg. Bovendien, beide ploegen hadden last van het gladde veld, iets waar ADO beter mee om kon gaan.

De ploeg liet het eerste kwartier goed spel zien, waar ADO geen antwoord op had. Het goede spel was weg, nadat Mohamed Mallahi na een kwartier geblesseerd het veld moest ruimen. De ploeg was het kwijt, liep de rest van de 1e helft verloren rond. Het ging niet meer zoals voorheen, het tempo was te laag en op de balbehandeling was ook het nodige aan te merken. Er werd te veel en te vaak balverlies geleden. Wat kon worden voorkomen als alles maar niet in de hoogste versnelling werd afgewerkt. Over de 1e helft waren er welgeteld 2 grote kansen te tellen, voor iedere ploeg één. Geen van beiden werden benut, zodat de ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Terug in de kleedkamer vielen er harde woorden; het was gewoon niet goed genoeg wat er in de 1e helft op de mat werd gelegd. Dát en een aantal aanwijzingen voor de 2e helft gaf trainer Robert Wijnands zijn ploeg mee. Het was tenslotte nog steeds 0-0. Het kon nog alle kanten op.

Maar na ruim 10 minuten spelen zakte de ploeg weer terug naar het te lage niveau, na een redelijk tot goede start van het 2e bedrijf. Toch wist ADO Den Haag daar niet van te profiteren. De ploeg van trainer Edwin Grunholz creëerde genoeg kansen en mogelijkheden, maar benutte er geen. En dat deed de thuisploeg dan weer wel.

Sylian Mokono stoomde op langs de rechterkant en gaf de bal in één keer en goed voor. Dereck Darkwa wist er wel raad mee en kopte zijn ploeg fraai op voorsprong. Het was voor ADO het sein om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En bijna hadden ze daar succes, maar het was doelman Fabian de Keijzer die zijn ploeg in de wedstrijd hield met een fabelachtige redding en met een beetje hulp van de lat. Wat resteerde was een Haagse corner. Daar kropen de Utrechters door het oog van de naald! Dat was het wel zo'n beetje voor wat betreft de wedstrijd van vandaag. 

Het laatste woord is voor trainer Robert Wijnands:"Ja, een lelijke overwinning, inderdaad. Maar die levert ook 3 punten op. Zo kan je het vanmiddag samenvatten: niet altijd even goed gespeeld, maar wél de punten. Dát is een lichtpuntje. En dat tegen een pittige tegenstander als ADO Den Haag. Niet goed, wel lekker".

FC Utrecht O19 - ADO Den Haag O19 1-0
66. 1-0 Dereck Darkwa

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono (85. Mark Pabai), Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Vinicius Cardoso (63. Tanay Uzan), Mohamed Mallahi (15. Rashaen de Windt), Stijn Schilder (75. Zep Swijghuisen), Dereck Darkwa, Jayden Macknack, Dino Janssen (86. Dehninio Muringen).