Aanvaller Nick Venema van FC Utrecht is opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19 voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de Onder 19-teams van Malta, Hongarije en Slovenië.

Oranje Onder 19 is gastheer van het EK-kwalificatietoernooi. Op woensdag 4 oktober spelen de Nederlanders in ‘s Gravenzande tegen Malta Onder 19. In Lisse volgt op zaterdag 7 oktober het duel met Hongarije Onder 19. En tot slot, op dinsdag 10 oktober, is er het treffen met Slovenië Onder 19 in ‘s Gravenzande.

Voor het belangrijke toernooi heeft bondscoach Maarten Stekelenburg 20 spelers geselecteerd. Bovendien is er een stand-by lijst, met daarop spelers die mogelijk nog aan de kern worden toegevoegd. Onder hen FC Utrecht’s Gabriël Culhaci.

De selectie van Oranje Onder 19:
Boy Kemper (Ajax), Che Nunnely (Ajax), Navajo Bakboord (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Tom van de Looi (FC Groningen), Nick Venema (FC Utrecht), Dylan Vente (Feyenoord), Jordy Wehrmann (Feyenoord), Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Ferdi Kadioglu (NEC), Armando Obispo (PSV), Donyell Malen (PSV), Joel Piroe (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Lonwijk (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Kik Pierie (sc Heerenveen), Trevor Doornbusch (sc Heerenveen), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Mitchell van Bergen (Vitesse).